Що покажуть на "Миколайчук OPEN" у Чернівцях — відповідає генпродюсер фестивалю

Що покажуть на "Миколайчук OPEN" у Чернівцях — відповідає генпродюсер фестивалю

Олексій Гладушевський "Миколайчук OPEN"
Олексій Гладушевський. Олексій Гладушевський з організаторами фестивалю. Фото: Суспільне Чернівці

На цьогорічному "Миколайчук OPEN" планують зробити акцент на українських мюзиклах. Їх покажуть у межах ретроспективної секції.

Про це розповів генеральний продюсер кінофестивалю Олексій Гладушевський у програмі "Культурний інстинкт" на Суспільне Культура.

Попередні два роки кінофестиваль "Миколайчук OPEN" пропонував глядачам ретроспективні програми та секції. Там показували фільми про те, що і як було в українському кінематографі в минулому столітті.

За словами Гладушевського, цьогоріч теж є ретроспективна програма. Наразі організатори домовляються про показ на кінофестивалі українських мюзиклів, створених від п'ятдесятих років минулого століття до наших днів.

"Це ексклюзивна інформація. Ми її ще не анонсували. У нас буде цікава ретроспективна секція. Поки не можу назвати самі фільми, ще ведемо перемовини. Не всі підтвердили. Попередньо плануємо від "Наталки Полтавки", їх є декілька версій, "Червоної рути", і до сучасних — як наприклад, "Гуцулка Ксеня". Права на фільми має кіностудія Довженка чи Довженко-Центру. Ми з ними спілкуємось. Такого у нас майже ніхто ще не робив," — каже Гладушевський.

Цього року вперше на кінофестивалі "Миколайчук OPEN" буде дві локації. Це культурно-мистецький центр Миколайчука та відновлений кінотеатр "Чернівці". Раніше на Одеському кінофестивалі, що також відбувся у Чернівцях, там показували фільми. За словами Гладушевського, це буде повноцінна друга локація. І саме ретроспективну секцію покажуть там.

Що відомо про кінофестиваль:

— "Миколайчук OPEN" вперше провели в Чернівцях у червні 2022 року. Тоді він проходив офлайн та був безкоштовним для глядачів.

— У 2023 році кінофестиваль глядацького кіно "Миколайчук OPEN" отримав статус міжнародного.

— У 2024 році фестиваль відбудеться 15-23 червня.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок