"Як війна нас змінює". На Міжнародному книжковому форумі у Відні презентували книжку правозахисниці з Дніпра

"Як війна нас змінює". На Міжнародному книжковому форумі у Відні презентували книжку правозахисниці з Дніпра

Ексклюзивно
Ольга Волинська, авторка книжки про війну
. Фото з архіву Ольги Волинської

Правозахисниця й журналістка з Дніпра Ольга Волинська презентувала на Міжнародному книжковому форумі у Відні свою книгу «Як війна нас змінює». Один з примірників видання подарували на форумі австрійському президенту Александру ван дер Беллену.

"Як війна нас змінює". На Міжнародному книжковому форумі у Відні презентували книжку правозахисниці з Дніпра
На Міжнародному книжковому форумі у Відні презентували книжку правозахисниці з Дніпра. Фото з архіву Ольги Волинської

Як розповіла Суспільному Ольга Волинська, книга представлена на офіційному стенді Міністерства закордонних справ Австрії. Книжковий форум у Відні триватиме по 12 листопада включно.

Авторка каже: її книжка «Як війна нас змінює» – це збірка художніх інтерв’ю з українцями, які свідчать про воєнні злочини Росії в Україні.

«Це історії відзеркалюють досвід мільйонів українців, які зараз переживають війну, переживають схожі трагедії. Не можна дистанціюватися від цього болю. Саме співпереживання цього болю, емпатія робить нас людьми. Також потрібного говорити про це, щоб поширювати правду про воєнні злочини, вчинені Росією проти цивільних українців, – супроти російської пропаганди», – зазначає вона.

Книжка складається з 12 інтерв’ю з українцями, які діляться особистим досвідом. Це ті, кому пощастило вижити, і ті, хто рятує життя.

Також у збірці представлені інтерв’ю з українськими інтелектуалами. Це лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук, журналіст та відеоблогер Айдер Муждабаєв та режисерка Аліса Коваленко. Також збірка містить ексклюзивне інтерв’ю, присвячене пам’яті відомого українського фотографа-документаліста Макса Левіна, вбитого російськими військовими.

"Як війна нас змінює". На Міжнародному книжковому форумі у Відні презентували книжку правозахисниці з Дніпра
Фото з архіву Ольги Волинської

«Це книга не про біль, хоча його у книзі достатньо, а швидше – про вибір та справжні цінності. Вибір – не лишатися осторонь, а об’єднуватись з такими ж небайдужими однодумцями, щоб захищати цінності свободи та демократії», – каже Волинська.

Збірка має на меті мотивувати європейського читача на активні дії та підтримку України, вважає вона.

Книгу надрукувало австрійське видавництво Verlag Klingenberg.

На Міжнародному книжковому форумі у Відні Ольга Волинська провела автограф-сесію. Раніше книжку презентували на книжковому ярмарку у Франкфурті.

Що відомо про авторку книжки

  • Ольга Волинська – журналістка, письменниця, авторка документальних фільмів та правозахисниця з Дніпра. Понад 15 років висвітлює корупцію, порушення прав людини, екологічні та соціальні проблеми в українських та міжнародних медіа. Переможниця численних журналістських конкурсів, зокрема «Честь професії», Novomedia Awards, «Всеукраїнського конкурсу журналістських розслідувань з питань корупції на півдні України».
  • Засновниця відеопродакшену HR Production, який створює документальні фільми на захист прав людини.
  • Авторка збірки поезій «Цей дощ присвячений мені», збірки оповідань «За крок до неба» та роману «Любов за гріш», який отримав ІІ премію літературного конкурсу видавництва «Смолоскип».

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок