На Закарпатті попрощалися із загиблим захисником Дмитром Мілютіним

На Закарпатті попрощалися із загиблим захисником Дмитром Мілютіним

На Закарпатті попрощалися із загиблим захисником Дмитром Мілютіним
. Михайло Роман/Facebook

На Закарпатті у місті Виноградів 9 листопада попрощалися із командиром артилерійського взводу Дмитром Мілютіним, який загинув внаслідок ракетного удару РФ по скупченню військ у населеному пункті Запорізької області.

Про прощання повідомив волонтер Михайло Роман у Facebook.

Попрощатися із капітаном Дмитром Мілютіним прийшли рідні, друзі, бойові побратими та чимало жителів Виноградова.

Дмитро Мілютін
Михайло Роман/Facebook

"Воїн поклав своє життя за волю, за свободу, за свою країну, за кожного з нас", — йдеться у повідомленні.

Дмитро Мілютін
Михайло Роман/Facebook

43-річний Дмитро Мілютін був членом виконавчого комітету Виноградівської міської ради. Після завершення контракту працював у Виноградівській міській раді, а з 24 лютого знову став до лав українського війська.

Дмитро Мілютін був ветераном АТО/ООС, талановитим і професійним артилеристом та активним громадським діячем, який став на захист України ще в 2014 році.

У 2015 році президент Петро Порошенко нагородив його орденом "За мужність" III ступеня за проявлені героїзм та мужність під час захисту Батьківщини. "Хоробро воював і ефективно нищив ворога. Він був одним із найкращих артилеристів країни, елітою українського воїнства, справжнім богом війни", — написав у Facebook про Дмитра Мілютіна експрезидент Петро Порошенко.

Дмитро Мілютін
Михайло Роман/Facebook

Поховали капітана Дмитра Мілютіна на Алеї Слави в місті Виноградів.

Вічна пам'ять та шана Герою!

Дмитро Мілютін
Михайло Роман/Facebook

Що відомо:

3 листопада у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії.

Закарпатська 128-ма бригада підтвердила загибель 19 військових унаслідок російського ракетного удару у Запорізькій області 3 листопада.

На Закарпатті 6 листопада оголосили триденну жалобу за загиблими військовими 128 бригади.

6 листопада власні джерела у 128-й ОГШБ повідомили Суспільному, що командир бригади Дмитро Лисюк приїхав на місце нагородження військових із запізненням. Він прибув після атаки Росії по скупченню бійців. Ударів було два: одна ракета поцілила у будівлю позаду місця збору, друга — по скупченню особового складу на вулиці. Суспільному вдалося додзвонитись до Лисюка, аби спитати, хто ініціював нагородження. Він відповів, що "це інформація з обмеженим доступом". Пізніше Лисюка відсторонили від виконання обов'язків на час слідства, — повідомив президент Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок