На Хмельниччині місяць працює відділ підтримки ветеранів війни та членів їх сімей. З якими питаннями звертаються

На Хмельниччині місяць працює відділ підтримки ветеранів війни та членів їх сімей. З якими питаннями звертаються

За перший місяць роботи ветеранського хабу при Хмельницькій районній військовій адміністрації звернулося 29 громадян за консультаціями різного напрямку. Серед них було 11 повноцінних психологічних консультацій. Їх надавав психолог хабу. Також 18 людей отримали юридичний супровід і координації.

Про такий ритм роботи потягом першого місяця розповіла Українському радіо Хмельницький Інна Пікало — начальниця відділу підтримки ветеранів війни та членів їх сімей Хмельницької РВА.

За консультаціями до відділу, каже Інна Пікало, найчастіше зверталися з проблемами переходу до цивільного життя, з питань проходження військово-лікарських комісій та отримання статусів учасника бойових дій і учасника війни.

"Члени сімей загиблих захисників і захисниць зверталися за роз’ясненнями, щодо алгоритму дій для отримання одноразової грошової допомоги. Якщо це безвісти зниклі, то питали, як їм шукати свою рідну людину. Якщо це щодо тих, які перебувають у полоні, то питали, що допоможе їх повернути з полону, і водночас поруч з усіма цими питаннями, зверталися за психологічною допомогою", — сказала Інна Пікало.

Окрім того, за цей час у відділі проводилися тренінги з ветеранами та членами їх сімей щодо можливостей організації й розвитку свого бізнесу, написання грантових заявок, розповідає Інна Пікало.

Психолог відділу відвідував захисників і захисниць, які проходять лікування та реабілітацію у військовому госпіталі, каже Інна Пікало.

Авторка: Алла Коломея.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок