Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання

Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання

Івано-Франківський окружний адміністративний суд 7 листопада розглянув позов власниці приватного підприємства "БСМ" Світлани Бородайко до Івано-Франківської обласної військової адміністрації у справі щодо будівлі колишнього літнього кінотеатру "Трембіта", що на вулиці Мазепи, 135.

Що вирішили на підготовчому судовому засіданні, читайте у репортажі Суспільного.

Суддя Іван Скільський повідомив, що від Івано-Франківської обласної військової адміністрації до суду надійшло клопотання щодо залишення позову Світлани Бородайко без розгляду.

Представник ОВА Олексій Ігнатенко обґрунтував це клопотання, посилаючись на попередню ухвалу суду у цій справі від березня 2023 року. З його слів, тоді суд залишив позов без руху, а позивачка не оскаржила цю ухвалу у визначений термін.

"Наша позиція збігається з позицією суду, викладеною в ухвалі про залишення заяви без руху. Зазначена ухвала не була оскаржена і набрала законної сили. Вважаємо, що викладені у ній обставини збігаються з нашою правовою позицією", — каже Олексій Ігнатенко.

Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Позивачку на засіданні представляла адвокатка Оксана Шургот. Вона назвала це клопотання безпідставним, посилаючись на постанову Верховного Суду у справі №826/15864/17 від 24 жовтня 2023 року.

"Велика палата Верховного Суду досліджувала це питання у подібних справах щодо того, чи є цей акт індивідуальним, чи нормативно-правовим. Це — був наказ про включення до пам'яток архітектури. У пункті № 64 дійшли до того, що це — акт індивідуальної дії", — пояснює Оксана Шургот.

Адвокатка позивачки Оксана Шургот подала клопотання щодо пропущеного терміну для звернення до суду у справі щодо колишнього літнього кінотеатру "Трембіта".

Суд частково задовольнив клопотання Івано-Франківської ОВА щодо залишення позову Світлани Бородайко без розгляду.

"Позовну заяву Бородайко Світлани до Івано-Франківської ОДА — залишити без руху. Надати позивачці п'ятиденний термін для подання до суду обґрунтованої заяви про поновлення строку", — сказав суддя Іван Скільський.

Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання
Суддя Іван Скільський. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Наступне засідання відбудеться 28 листопада о 13:00.

Що відомо про ситуацію з будівлею кінотеатру "Трембіта"

Власниця приватного підприємства "БСМ" Світлана Бородайко судиться з Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією щодо будівлі колишнього літнього кінотеатру "Трембіта", що на вулиці Мазепи, 135. Вона вимагає, аби суд визнав протиправним та нечинним рішення і додаток до нього Івано-Франківської обласної ради депутатів, яка в 1989 році внесла будівлю до переліку пам'яток архітектури місцевого значення.

Подружжя Костянтина та Світлани Бородайків придбало будівлю колишнього кінотеатру "Трембіта" у 2011 році й планувало облаштувати там туристичне агентство.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок