Мобільний застосунок та скасування готівкового розрахунку в транспорті — в Житомирі оновлюють систему оплати проїзду

Мобільний застосунок та скасування готівкового розрахунку в транспорті — в Житомирі оновлюють систему оплати проїзду

Мобільний застосунок та скасування готівкового розрахунку в транспорті — в Житомирі оновлюють систему оплати проїзду
. Житомир, 1 листопада 2023 року. Фото: Дмитро Поліщук для Суспільне Житомир

В Житомирі розпочали роботу над оновленням системи оплати проїзду у громадському транспорті. Модернізація, зокрема, передбачає розрахунок через мобільний застосунок "Транспорт Житомира" та скасування готівкової оплати в транспорті.

Про це в ефірі Українського радіо Житомир розповів в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

За його словами, усі витрати бере на себе приватний оператор ТОВ «СІТІ КАРД СІСТЕМС – ЖИТОМИР», який виграв конкурс.

В ході модернізації встановлять нові валідатори та бортовий комп’ютер для водія, каже Микола Єрмаков.

"Водій за кермом буде бачити свої графіки, матиме зв'язок з диспетчером та відеозв’язок в салоні. Транспортні картки не відміняються. Оплата за проїзд буде здійснюватися трьома способами: через смартфон, карткою та шляхом придбання разового квитка", — каже керівник міського управління.

За його словами, для людей, у яких немає смартфону, буде разовий квиток, який потрібно буде друкувати в терміналах на зупинках.

"Тепер валідатори не друкуватимуть квиток, а зчитуватимуть QR-коди. Наше завдання це вивести готівку із салону, щоб водій керував транспортним засобом і не відволікався. Ми дослідили, що зараз вже 70% це безготівкові розрахунки", — каже Микола Єрмаков.

Систему модернізують у комунальному та приватному громадському транспорті. Тариф на проїзд у громадському транспорті змінювати не будуть.

Як раніше повідомляло Суспільне, на початку вересня у міській раді розповіли, що в місті планують внести зміни в роботу громадського транспорту. Рішення про зміну оператора шостого вересня виніс на розгляд виконкому Житомирської міської ради.

У Житомирі відбувся конкурс для визначення компанії, яка буде відповідати за автоматизовану систему оплати проїзду в міському громадському транспорті. На участь у конкурсі подали заявки три компанії, переможцем стала компанія "Сіті Кард Систем-Житомир".

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок