Проклали 230 кілометрів. На Дніпропетровщині побудували 76% магістрального водогону

Проклали 230 кілометрів. На Дніпропетровщині побудували 76% магістрального водогону

Проклали 230 кілометрів. На Дніпропетровщині побудували 76% магістрального водогону
. Фото: Telegram/Микола Лукашук

На Дніпропетровщині побудували 76% магістрального водогону від Карачунівського водосховища до Томаківки. Він має розв'язати проблеми з водою для Криворіжжя та Нікопольщини, які виникли після підриву військами РФ Каховської ГЕС.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник обласної ради Микола Лукашук.

Загальна протяжність водогону "Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка" – 300 кілометрів. Наразі фахівці проклали 230 кілометрів.

За словами Лукашука, магістральний водогін – наймасштабніший державний проєкт за всю історію незалежної України. Він дозволить розв'язати питання забезпечення водою жителів Криворізького та Нікопольського районів, які постраждали від руйнування Каховської ГЕС.

Що відомо про ситуацію з водопостачанням на Дніпропетровщині

  • Після руйнування Каховської ГЕС на Нікопольщині водопостачання було припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській та Мирівській громадах. Організовано підвезення води. У самому Нікополі водопостачання було з перебоями.
  • У Нікополі наприкінці червня відновили водопостачання для третини жителів. Вода подавалася з підвищеним вмістом хлору. ️Частково з централізованою послугою водопостачання вже й Червоногригорівська громада.
  • Триває робота і в інших громадах Нікопольського та Криворізького районів, які страждають від обміління Каховського моря. Зокрема, збудували магістральний водогін «Інгулець-«Південне».
  • З держбюджету України виділили 159,7 мільйона гривень для забезпечення жителів Дніпропетровщини питною водою.

Що відомо про руйнування військами РФ Каховської ГЕС

Російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок