У Дніпрі є 4 тисячі вакансій: скільки переселенців працевлаштували

У Дніпрі є 4 тисячі вакансій: скільки переселенців працевлаштували

Вакансії
. Фото: ілюстративне/Суспільне

У Дніпрі наразі є 4 тисячі вакансій для місцевих жителів та переселенців.

Про це повідомили в пресслужбі міської ради Дніпра.

За оприлюдненими даними, Дніпро сьогодні є лідером з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. До 60% вимушених переселенців працездатного віку в місті вже з роботою. З них 35-40 % – з новою роботою, решта працюють на своїх релокованих підприємствах, у місцевих адміністраціях, сервісних центрах та комунальних підприємствах.

Чергова зустріч-презентація вакансій у Дніпрі пройшла у шелтері, де живуть вимушені переселенці з Луганської області.

«Ми хочемо допомогти ВПО, тому на базах різних шелтерів проводимо подібні зустрічі. Сьогодні від міста були кілька підрозділів департаменту соціальної політики, департамент гуманітарної політики, інспекції з питань паркування, торговельні мережі, ресторанний бізнес. Вони презентували свої пропозиції з працевлаштування у різних районах міста. До того ж був один з держбанків, аби розповісти про можливості грантової урядової програми «єРобота», – розповіла начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення міськади Тетяна Янушкевич.

Заступник директора департаменту соцзахисту населення Луганської облдержадміністрації Михайло Новіков зазначив, що нині на Дніпропетровщині живуть 44 тисячі внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, 23 тисячі з них – люди працездатного віку.

Що відомо про допомогу в працевлаштуванні в Дніпрі

  • У Дніпрі можна скористатися безкоштовним муніципальним телеграм-каналом вакансій Work_DniproUA. Його створила інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради у перші дні повномасштабного вторгнення.
  • За 20 місяців повномасштабної війни цей канал допоміг знайти роботу понад 22 тисячам людей.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок