"Ілюзії бувають різні. Придивись": у Полтаві пасажирів попереджали про небезпеку під час подорожей

"Ілюзії бувають різні. Придивись": у Полтаві пасажирів попереджали про небезпеку під час подорожей

Боротьба з торгівлею людьми
. Суспільне Полтава

На центральному автовокзалі у Полтаві 18 жовтня провели інформаційну кампанію до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Біля кас відкрили інсталяцію "Придивись".

Організатори акції знайомили пасажирів з правилами безпечних подорожей. Про це Суспільному розповіла проєктна менеджерка благодійної організації "Світло надії" Тетяна Жигаліна.

"У принципі орієнтуюсь, що треба все перевіряти і документи щоб були при собі. Багато таких людей не те щоб наївних, але необізнаних, скажімо так, які не знають, що робити в таких ситуаціях, коли от щось сталось чи бути готовим до цього", ― каже пасажирка Ірина Колотій.

Акція щодо торгівлі людьми
Центральний автовокзал у Полтаві. Інформаційна кампанія до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Суспільне Полтава

За допомогою інформаційних буклетів та браслетів попереджають про можливі ризики виїзду за кордон.

"Сьогодні 18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми – серйозний злочин та порушення прав людини. Міжнародна організація з міграції започатковує акцію, інформаційну кампанію «Придивись». За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції з 1 січня по 30 вересня 2023 року було надано допомогу 296 постраждалим від торгівлі людьми та 493 постраждалим від примусової праці без ознак торгівлі людьми", ― говорить проєктна менеджерка БО "Світло надії" Тетяна Жигаліна.

"Набагато важливіше попередити, ніж потім вирішувати ці наслідки. На даний час всі співробітники поліції по території області долучились до цієї акції", ― каже начальник відділу протидії торгівлі людьми міграційної поліції Роман Чубенко.

У Полтаві пасажирів попереджали про небезпеку під час подорожей
Інформаційні матеріали роздавали пасажирам міжнародних рейсів. Суспільне Полтава

За словами Тетяни Жигаліної, благодійна організація "Світло надії" цьогоріч перенаправила п’ять людей до обласного департаменту соцзахисту населення, які опинилися у ситуації торгівлі людьми. Троє із них отримали офіційний статус постраждалих.

"Коли людина виїжджає за кордон, вона обов’язково повинна дати своїм родичам, які залишаються, ксерокопію своїх документів, обов’язково квитки, номер водія, якщо можливо, номер автобуса, куди відправляється. Якщо вони знають, де вони будуть там проживати або їдуть до роботодавця або до людини, в якої будуть проживати – надати всі контактні дані про цю людину", говорить спеціалістка відділу правового забезпечення та у справах сім’ї Олена Долінська.

Інформкампаніяю протидії торгівлі людьми
Таку акції реалізовували і в інших обласних центрах. Суспільне Полтава

Звернутись за допомогою потерпілі можуть на гарячу лінію, каже Олена Долінська.

"Це номер 1547. Також у нас на сайті дуже багато контактних номерів. Також це поліція 112 – це обов’язково", каже спеціалістка відділу правового забезпечення та у справах сім’ї Олена Долінська.

Як розповіла Тетяна Жигаліна, інсталяцію "Придивись" у приміщеннях автовокзалів та на площах відкриють ще в 20 областях України.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок