Курси домедичної допомоги та психологічна підтримка: як в Херсоні працює простір "МолоДіжка"

Курси домедичної допомоги та психологічна підтримка: як в Херсоні працює простір "МолоДіжка"

"МолоДіжка"
. Люди грають в настольну ігру у просторі "МолоДіжка", 17 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні на базі однієї з міських бібліотек працює простір "МолоДіжка". Офіційному відкриттю спочатку завадило повномасштабне вторгнення РФ, а після звільнення міста, у будівлю влучив російський снаряд. Попри це, ідею заснувати простір для спілкування – не полишили.

Херсонець Максим разом із дитиною приходить до простору "МолоДіжка" майже щосуботи. За словами чоловіка, відвідують психологів: грають в ігри та роблять психологічні вправи. Його дитині подобається, там вони відволікаються від війни.

Щотижня відвідує простір і херсонець Сергій, відвідує різні заходи.

"Багато цікавих та розвивальних ігор проводять, про багатьох з них, я навіть і не знав раніше. У такий нелегкий час, це гарне моральне розвантаження, яке допомагає переживати події та спокійно на них реагувати", – каже херсонець.

Керівник "МолоДіжки" Володимир Рагульський розповів, що ідея створити простір для молоді виникла 2018-го року. Тоді він разом з однодумцями шукали приміщення і зупинились на бібліотеці у мікрорайоні Житлоселище. У вересні 2021 року почали ремонтні роботи, на вході до будівлі – малювали стінопис.

"Офіційного відкриття у нас не було, тому що почалася війна. Відкритись ми планували в кінці лютого 2022 року. Після звільнення міста простір розпочав відновлювати діяльність. Але у грудні 2022 року російські військові обстріляли будинок, де був розташований простір. Приміщення було не дуже пошкоджено, але воно функціонує зараз більше як бібліотека. Поки туди не переїжджаємо, бо плануємо зробити ремонт", — розказав керівник простору.

У команді "МолоДіжки" 12 людей, не всі з них зараз у Херсоні. Над проведенням та організацією заходів працюють шестеро.

"Після перемоги України, планує продовжувати, можливо розширити діяльність. Можна буде спланувати перебудову самого простору, зробити більш сучасний та цікавий ремонт. Потроху до цього вже готуємось", — говорить чоловік.

Зараз молодіжний простір приймає людей будь-якого віку, розповідає Володимир Рагульський. Це безпечне місце, де херсонці можуть поспілкуватися, пограти у настільні ігри. Також на їх базі проходять курси домедичної допомоги спільно із херсонською організацією товариства Червоного Хреста, а з вересня – курси з психологічної підтримки.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок