Обстріл Миргорода на Полтавщині: що відомо про допомогу постраждалим

Обстріл Миргорода на Полтавщині: що відомо про допомогу постраждалим

У Миргороді після обстрілу допомагатимуть пораненим та власникам зруйнованого житла
. Суспільне Полтава

У Миргороді, де після російського обстрілу 16 жовтня пошкоджені будинки, починають приймати заявки на отримання допомоги. Це стосується власників пошкодженого житла та поранених.

Про це в ефірі "Суспільне Спротив" розповів Миргородський міський голова Сергій Соломаха. За його словами, збір заяв на допомогу та компенсації починають 17 жовтня.

"Найбільш постраждалі мають можливість і право подати (документи ― ред.) на державну допомогу. Крім того, буде однозначно всім допомога з місцевого бюджету, зважаючи на ті пошкодження, яких зазнали будинки чи квартири. І також планується допомога з обласного бюджету для будинків і квартир найбільш пошкоджених. Це будинки в основному", ― каже Сергій Соломаха.
17 жовтня 2023-го від постраждалих через обстріл Миргорода приймають заявки на допомогу
Приміщення магазину у Миргороді після обстрілу. Суспільне Полтава

За словами міського голови, перебудувати повністю зруйноване житло поки не зможуть. Водночас, люди, яким пропонували тимчасово переселитися в інші помешкання, від цього відмовилися, каже Сергій Соломаха:

"Поки що є можливість у родичів перебувати, батьків, інші можливості. Це дві сім’ї, яким ми пропонували. Іншим будемо надавати допомогу, щоб вони залишилися в своєму житлі. У більшості, де є можливість відбудувати чи поставити вікна, двері, дахи, то це буде зроблено зараз. Але кілька будинків ― це довгий процес".

Що відомо про обстріл Миргорода 16 жовтня 2023-го

Уночі 16 жовтня російська армія атакувала Полтавську область, вибухи було чутно у Миргородському районі. Влучань у цивільну чи критичну інфраструктуру не було. Троє людей отримали травми, серед них і 10-річна дитина.

Через обстріл армії РФ поруйновані понад 70 приватних будинків та квартир. Від початку жовтня це третій обстріл Миргородського району, про який повідомляли офіційно. 7 жовтня через вибух ракети були пошкоджені дев’ять приватних будинків. Також про звуки вибуху повідомляли 11 жовтня.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок