Поранені через обстріл Миргорода ― у травматологічному відділенні: що відомо про стан

Поранені через обстріл Миргорода ― у травматологічному відділенні: що відомо про стан

Травмовані через атаку РФ 16 жовтня 2023 на Миргород перебувають у лікарні
. Суспільне Полтава

Троє людей, які отримали травми через російський обстріл Миргородського району, перебувають у місцевій лікарні. Мають, зокрема, струс мозку.

Як розповів Суспільному директор Миргородської лікарні інтенсивного лікування Віктор Харченко, троє травмованих через обстріл ― із однієї родини, вони мешкають у домі, який отримав значні ушкодження.

Травми отримали подружжя та їхня дитина. Вони перебувають у травматологічному відділенні. У всіх струс мозку, а в чоловіка також рвані рани та осколкові ураження. Нині стан поранених не критичний, однак ступінь тяжкості травм з’ясують згодом, каже Віктор Харченко.

Що відомо про травмованих у Миргороді після обстрілу РФ 16 жовтня 2023
Один із травмованих після обстрілу Миргорода Роман Деркач. Суспільне Полтава

Житель Миргорода Роман Деркач ― один із травмованих. Він був у будинку з дружиною та дитиною. Суспільному чоловік розповів про обстріл:

"Я заснув, а прокинувся від того, що не було чим дихати. Розуміючи, що щось трапилось, я спершу подумав, що це пожежа. Намагався встати, але спочатку не вийшло. Потім додав зусиль і почав вилазити. Я доліз до ванни і почув голос дружини із сусідньої спальні, що вона з дитиною, їх привалило. Я почав розгрібати (завали ― ред.), вже тоді зрозумів, що був чи "приліт" якийсь, чи бомба. Я звільнив дружину з дитиною, і ми спустилися в підвал. Там вже викликали "швидку". Я досі не розумію, що трапилось".

Що відомо про обстріл Миргородського району 16 жовтня

Уночі 16 жовтня російська армія атакувала Полтавську область, вибухи було чутно у Миргородському районі. За його інформацією, влучань у цивільну чи критичну інфраструктуру немає. Троє людей отримали травми, серед них і 10-річна дитина.

Через обстріл армії РФ поруйновані 50 приватних будинків та квартир. Власникам пошкодженого майна виплатять компенсації, а травмованим ― допомогу на лікування. Про це розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За ніч із 15 на 16 жовтня у Полтавській області про повітряну тривогу сповіщали тричі, загалом вона тривала майже 4 години. Від початку жовтня це третій обстріл Миргородського району, про який повідомляли офіційно. 7 жовтня через вибух ракети були пошкоджені дев’ять приватних будинків. Також про звуки вибуху повідомляли 11 жовтня.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок