Обстріл Миргородського району 16 жовтня: що відомо про вибухи на Полтавщині

Обстріл Миргородського району 16 жовтня: що відомо про вибухи на Полтавщині

Доповнено

Уночі 16 жовтня російська армія атакувала Полтавську область. Вибухи було чутно у Миргородському районі.

Російська армія випустила по території регіону ракети та БпЛА. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Обстріл Миргородського району: куди влучила РФ 16 жовтня 2023
У Миргороді через атаку з боку РФ вибиті вікна та пошкоджені дахи. Суспільне Полтава

За його інформацією, влучань у цивільну чи критичну інфраструктуру немає. Уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. За попередньою інформацією, загиблих немає, а троє людей отримали травми. Серед них і 10-річна дитина. Усіх госпіталізували.

За ніч із 15 на 16 жовтня у Полтавській області про повітряну тривогу сповіщали тричі, загалом вона тривала майже 4 години. Від початку жовтня це третій обстріл Миргородського району, про який повідомляли офіційно. 7 жовтня через вибух ракети були пошкоджені дев’ять приватних будинків. Також про звуки вибуху повідомляли 11 жовтня.

Вибухи у Миргороді 16 жовтня 2023: що це було
Приміщення магазину у Миргороді, пошкоджене через обстріл з боку РФ 16 жовтня. Суспільне Полтава

Як повідомили на Facebook-сторінці Командування повітряних сил ЗСУ, уночі 16 жовтня російська армія атакувала Україну балістичною ракетою "Іскандер М", п’ятьма керованими авіаційними ракетами Х-59 та 12 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Сили ППО збили дві авіаційні ракети та 11 безпілотників. У яких саме регіонах це було, не повідомляють.

У Миргороді через обстріл 16 жовтня 2023 пошкоджені будівлі
Під завалами опинилася автівка. 16 жовтня 2023-го року, Миргород. Суспільне Полтава

Що відомо про російські обстріли Полтавщини

Обстріли на Полтавщині почалися у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. 24 лютого 2022-го року поцілили по об’єктах у Миргороді.

За кількістю загиблих найбільш масштабний обстріл на Полтавщині стався 27 червня 2022-го року у Кременчуці. Російська ракета влучила у ТЦ "Амстор". 28 серпня 2023-го армія РФ обстріляла олійницю у селищі Гоголеве, загинуло чотири людини.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок