Побиття військовозобов'язаних у Тернополі: розслідування дій працівників ТЦК та СП

Побиття військовозобов'язаних у Тернополі: розслідування дій працівників ТЦК та СП

Побиття військовозобов'язаних у Тернополі: розслідування дій працівників ТЦК та СП
. Фото: 20 хвилин, misto.te

Військовослужбовців Тернопільського центру комплектування та соціальної підтримки підозрюють у побитті чоловіків. Про це Суспільному розповіла речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

За її словами, працівникам центру мають повідомити про підозру.

Відео опублікували в одній із соцмереж 8 жовтня. Речниця Держбюро розслідувань у Львові Тетяна Муравель каже, що побиття людей у центрі комплектування та соцпідтримки розслідує ДБР.

"Розслідується кілька епізодів. Зокрема, на гарячу лінію ДБР у Львові надійшло повідомлення про те, що близько опівночі шостого жовтня, працівники об’єднаного міського територіального центру комплектування та соцпідтримки, застосовуючи фізичну силу, затримали місцевого мешканця. Завдаючи ударів його заштовхали до автомобіля. Також у соцмережах було оприлюднено відео, в якому зафіксовано, як у приміщенні центру двоє осіб руками б’ють чоловіків. Працівники ДБР оперативно розпочали розслідування, провели огляд приміщення ТЦК, допитали потерпілих. Також вручили скерування їм для проходження судово-медичних експертиз. Проведено слідчі експерименти з потерпілими та інші слідчо-розшукові дії. Власне, слідчі дії тривають і будуть встановлені усі обставини цих подій", — говорить Тетяна Муравель.

Речниця ДБР у Львові
Тетяна Муравель. Фото: Тетяна Муравель

Нагляд за розслідуванням здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. Якщо провину працівників центру комплектування доведуть, їх можуть позбавити волі від 8 до 12 років. Про це повідомила телефоном речниця спеціалізованої прокуратури Юлія Шевченко.

"Встановлено, що тілесні ушкодження двом призовникам, завдали командир відділення охорони територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також гранатометник цього ж відділу. Як вдалося з’ясувати, агресію у військових, які є учасниками бойових дій та за станом здоров’я були переведені до ТЦК, викликало небажання вказаними особами проходити військову службу. На цьому підґрунті виник словесний конфлікт, який і переріс у бійку. Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру".

В обласному центрі комплектування та соціальної підтримки повідомили, що коментарів на камеру не дають. На сторінці центру у соцмережі опублікували дописи, що проводять перевірку і внутрішні розслідування цих ситуацій.

Також перевірку обставин порушення прав військовослужбовців розпочали працівники офісу уповноваженого Верховної ради з прав людини. Про це на своїй сторінці написав омбудсмен Дмитро Лубінець.

Кореспонденти Суспільного зв’язалися із представником одного з мобілізованих. Він відповів, що сьогодні, 9 жовтня, не готовий коментувати ситуацію.

На початок