"Він був зацілованим з пелюшок". Хрещена — про 10-річного Трохима, який загинув під час ракетного удару по Харкову

"Він був зацілованим з пелюшок". Хрещена — про 10-річного Трохима, який загинув під час ракетного удару по Харкову

"Він був зацілованим з пелюшок". Хрещена — про 10-річного Трохима, який загинув під час ракетного удару по Харкову
. 10-річний Трохим, який загинув під час влучання російської ракети у будинок на вулиці Тарасенка у Харкові 6 жовтня. Фото надала Анна Швецова

Загиблого 10-річного хлопця під час російського ракетного удару по Харкову 6 жовтня звали Трохим. "Іскандер" влучив у будинок, де хлопець жив з батьками, 11-місячним братом та бабусею Тетяною. Спочатку рятувальники знайшли тіло Трохима, згодом стало відомо, що загинула і його 68-річна бабуся. Батьків та брата ушпиталили.

Трохим був сором'язливою дитиною, відвідував багато гуртків, розказала Суспільне Харків хрещена загиблого Анна Швецова.

Це довгоочікувана дитина. Він був зацілованим з пелюшок

"Трохим — це настільки душевна людина! Він дуже любив фотографуватися. Він до мене ставився так тепло... Я тільки заходила до них — усмішка, обійми, завжди мене цілував. Це довгоочікувана дитина. Він був зацілованим з пелюшок. Він був цілеспрямованим. У нього було багато гуртків. Він дуже сором'язливий хлопець, але він пробував та йшов. Це дуже дорогий для мене хлопчик. Він завжди питав: "А де хрещена? А коли вона приїде?". Він сприймав мене як маму, я завжди казала, що це — мій син. Так, хрещений, але мій син", — каже Анна Швецова.

Трохим з родиною: хлопець загинув під час удару РФ по Харкову 6 жовтня 2023 року
Трохим з родиною. Фото надала Анна Шевцова

Коли розпочалося вторгнення, подруга Анни та мама Трохима Олександра була вагітною. Родина довгий час залишалася у Харкові, каже хрещена Трохима.

"Вони були волонтерами, збирали гуманітарну допомогу, відвозили по всьому місту. Моя кума на той час була на п'ятому місяці вагітності, але вони допомагали. Жили не вдома, великими родинами на підприємстві у мого кума. Восени вони виїхали до Вінниці, й весь час були там, кума народила. І на початку цього літа вони повернулися. Так склалися умови, це їхнє рішення — всім хочеться додому", — розповідає Анна.

Загиблий під час удару РФ по Харкову 6 жовтня Трохим
Трохим з родиною. Фото надала Анна Шевцова

Коли російські військові вдарили по багатоквартирному будинку, де жила родина похресника, Анна не могла повірити, що Трохим загинув.

"Спочатку набрала куму, вона не відповіла. Ірину набрала, іншу хрещену, і вона мені сказала: "Трохима немає". Мені стало зле. Поридала, поплакала. Мені дуже хотілося почути, що це неправда. Я побачила фотографію, де дістають дитину у червоній піжамі. І я зрозуміла, що це правда", — каже Анна Швецова.

"У сім'ї завжди було тепло та душевно, я приходила туди, як у другий дім. Я завжди Олегу та Олександрі була вдячна, що ми стали кумами, і коли заходила до їхнього дому, то казала: "Дякую, що подарували мені сина". У мене немає власних дітей ще, у мене був єдиний син, життя якого забрали", — говорить Анна.

Ракетний удар "Іскандером" по Харкову 6 жовтня: що відомо

Уранці 6 жовтня російські війська влучили ракетами "Іскандер" по Київському та Основ'янському районах Харкова. У центрі міста ракета влучила в землю, пошкоджені будівлі та автівки поруч.

В Основ'янському районі пошкоджений триповерховий житловий будинок та будівлі поряд. Під завалами знайшли тіло 10-річного хлопчика та його 68-річної бабусі.

На момент удару в місті не оголосили тривогу, ймовірно, через швидкість ракети та її відсутність на радарі.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок