"Окупанти перебувають не в дуже завидному положенні". Військовий про бої за залізницю поблизу Бахмута

"Окупанти перебувають не в дуже завидному положенні". Військовий про бої за залізницю поблизу Бахмута

"Окупанти перебувають не в дуже завидному положенні". Військовий про бої за залізницю поблизу Бахмута
. Ілюстративне фото: Facebook / Генштаб ЗСУ

На південному фланзі Бахмутського фронту поблизу Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки за локацію "залізниця" тривають постійні бої. Населені пункти Андріївка та Кліщіївка, що поблизу Бахмута, розташовані на висоті, а сама залізниця — в низині, тому українські військові можуть артилерією вражати російські підрозділи та техніку.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розказав офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Бої за залізницю поблизу Бахмута

"Саме зараз ось ця залізниця, яка йде з Бахмута, і є саме найбільшою зоною бойових дій. Ворог перебуває на тому боці залізниці. Він це робить для того, щоб там утриматись. Саме із-за залізниці він намагається нас контратакувати. Найбільші контратаки у нас відбувалися в локації там, де Андріївка, однак ми зараз продовжуємо тиснути", — зазначив він.

За словами Калашнікова, військові РФ перебувають "не в дуже завидному положенні", адже не можуть відступати до дороги: в разі відходу російських вояк Сили оборони почнуть просуватися. "Тобто у нього (ворога — ред.) буде ще більша загроза саме в цій південній локації. А сама залізниця, можна сказати, зараз як би "сіра зона", але бої постійно тривають. Він (ворог — ред.) намагається відновити деякі свої позиції там. Однак ми йому цього не даємо. І ще хотілось би зазначити, у них все гірше з резервами", — пояснив офіцер.

За словами Олега Калашнікова, для військових РФ залізниця не дуже вигідна позиція, а за можливості просування ЗСУ дійдуть до траси 0513. "І якщо ми далі посунемо ще трошки ворога, у нього ось цей південно-східний напрямок почне потрошку сипатися. Якщо він почне в нього сипатись, ми почнемо просуватися, ми йому почнемо перекривати повністю логістичні зв'язки, саме ось ці східні зв'язки. Одночасно ми погіршуємо становище і по північному флангу, там, де він перебуває. І, звичайно, будемо допомагати нашим підрозділам-сусідам, які перебувають з півдня", — уточнив військовий.

Що дає українським військовим просування за залізницю на Бахмутському напрямку

У цьому випадку, пояснив Калашніков, ЗСУ вийдуть на ділянку Семигір'я — Кодема, далі в окупантів є розвилка — на трасу до села Зайцеве і на село Миколаївка Друга. Далі українська артилерія діставатиме до ще однієї дороги, яка йде з Дебальцевого на Бахмут — теж логістичну трасу армії РФ. А далі, за умови просування, траса Попасна — Бахмут і ще Соледар-Бахмут.

Які наслідки просування ЗСУ для військ РФ на Бахмутському напрямку

У російських військових немає можливості перекидати резерви, зауважив військовий. "Тобто сказати, що у нього є резерви не можна. Якщо можна назвати резервами ось ці усілякі "Шторми", "Z" і якщо можна назвати резервами ту невеличку кількість "Вагнерівців" — це не серйозна у них підмога", — сказав офіцер пресслужби.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок