На Рівненщині посилюють ППО за гроші з оборонного бюджету, Нацгвардія отримала засоби для ураження дронів

На Рівненщині посилюють ППО за гроші з оборонного бюджету, Нацгвардія отримала засоби для ураження дронів

Пікапи для ППО
. Фото: Нацгвардія

П'ять пікапів, оснащених зброєю та технікою, необхідною для захисту об'єктів критичної інфраструктури від російських дронів, отримали бійці рівненського підрозділу Нацгвардії.

За словами начальника обласної військової адміністрації Віталія Коваля, устаткування розраховане на те, щоб, за потреби, оборонці мали змогу в автономному режимі виконувати бойові завдання впродовж тривалого часу.

нацградрія
Фото: Нацгвардія

Нацгвардійцям доставили аптечки, ноші для транспортування поранених, спорядження для навчання із зупинки кровотечі, а також інтерактивні тренажери й страйкбольні приводи для навчання молодих бійців.

нацградрія
Фото: Нацгвардія

"Ми це інтегрували у підготовку особового складу. Задля економії боєприпасів, задля кращої навченості. Одні наступають, інші обороняються. Ми можемо дивитися на технічні навички того чи іншого підрозділу. Багато солдатів приходить без бойового досвіду. Щоб не тратити на нього боєприпаси, він спочатку набуває навички", — розповів командир 15 окремого батальйону Нацгвардії Сергій Лук'янчиков.

нацградрія
Фото: Нацгвардія

Начальник ОВА Віталій Коваль зазначив, що техніку закупили за гроші, які зібрані в оборонному бюджеті області:

"Основний акцент перед осінньо-зимовим періодом — забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури. Бійці Нацгвардії під час повітряних тривог виходять на визначені локації і захищають наше небо. Наше завдання — у найкоротші терміни збільшити присутність таких мобільних груп, забезпечити якісною технікою, озброєнням".

нацградрія
Фото: Нацгвардія

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок