В Костянтинівці на Донеччині відновили світло після обстрілів

В Костянтинівці на Донеччині відновили світло після обстрілів

В Костянтинівці на Донеччині відновили світло після обстрілів
. Фото: Суспільне Донбас

У Костянтинівці відновили електропостачання правобережної частини міста. Внаслідок обстрілів російської армії 28 вересня в місті була пошкоджена високовольтна лінія, 14 тисяч абонентів лишись електрики.

Про це повідомив Суспільному провідний інженер підстанції ДТЕК Донецькі електромережі Юрій Болховецький.

"Обстрілами було пошкоджено високовольтні ліній. Без світла залишились 14 тис абонентів. Ми оперативно переподключили дві лікарні. Пошкоджень було декілька, однак ми впорались", — розповів інженер.

Що відомо про обстріли Костянтинівки та громади 28 та 29 вересня

Костянтинівку 28 вересня армія РФ атакувала двічі. О 12:50 на місто скинули керовану авіабомбу. За уточненими даними Рослова на ранок 29 вересня, це була КАБ-500. Вчора Донецька обласна прокуратура повідомляла про застосування КАБ-100.

Житель Костянтинівки показує залишки боєприпасу
Місцевий житель Олександр показує рештки боєприпасу, який він знайшов на місці одного з обстрілів. Фото: Андрій Резніков/Суспільне Донбас

Рештки боєприпасу в Костянтинівці на Донеччині
Фото: Андрій Резніков/Суспільне Донбас

Пенсіонерка Зоя розповідає: у момент вибуху була вдома. Каже, в квартирі вилетіли шибки та пошкодило двері. В багатоквартирному будинку жінка залишилась сама, її сусіди виїхали.

Жителька Костянтинівки Зоя розповідає про обстріл
Жителька Костянтинівки Зоя. Фото: Суспільне Донбас

"Мене хвилею так занесло в іншу кімнату. Це все миттєво сталося. Я сіла пити чай — і миттєво я опинилась на підлозі, і квіти на мені. І земля. А я щойно прибрала після нічного прильоту. А тут ще й двері заклинило, і я вийти не можу, у мене істерика і паніка була", — розповідає жінка.

Місце обстрілу Костянтинівка, Донецька область
Олександр показує вирву на місці обстрілу. Костянтинівка, обстріл 28 вересня. Фото: Андрій Резніков/Суспільне Донбас

Крім того, о 16:00 28 вересня російські військові атакували село поблизу міста з артилерії, люди не постраждали, горіла суха трава, додав Рослов.

Обстрілювали Костянтинівку і вночі вже 29 вересня: о 00:20 війська РФ вдарили по місту, за даними МВА, ракетою С-300. За словами Рослова, житлові будинки не пошкоджені, руйнувань зазнали адміністративна будівля підприємства "Вода Донбасу", їхній склад та склад ще одного підприємства.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок