Це точно сплановані цілі — начальник ОВА про нічні обстріли об'єктів інфраструктури на Миколаївщині

Це точно сплановані цілі — начальник ОВА про нічні обстріли об'єктів інфраструктури на Миколаївщині

Це точно сплановані цілі — начальник ОВА про нічні обстріли об'єктів інфраструктури на Миколаївщині
Пожежа внаслідок падіння уламків безпілотника, 26 вересня 2023 року. Фото: ГУ ДСНС в Миколаївській області/Facebook

25 вересня та у ніч проти 26 вересня російські війська випустили по Миколаївщині крилаті ракети та безпілотники. Одна з ракет влучила в об'єкт інфраструктури у Миколаєві, а безпілотник пошкодив агропідприємство у Баштанському районі області. Цілі були сплановані.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Станом на зараз в нас немає постраждалих серед цивільного населення, на щастя. В нас є багато пошкоджених вікон і майна, в тому числі декілька автомобілів".

Російські війська атакували місто та область ракетами та безпілотниками.

"Дійсно ворог вдарив крилатою ракетою по території міста, як я розумію Х-59радянська/російська високоточна авіаційна ракета класу "повітря-поверхня" середнього радіусу дії. Також вони вдарили безпілотником по агропідприємству в одному з районів, де збитків нанесли по продуктовій групі на 8 мільйонів гривень. Спалили збіжжя усілякого", — розповів начальник Миколаївської ОВА.

За інформацією Головного управління ДСНС у Миколаївській області, пожежа виникла на площі 700 квадратних метрів.

На думку Віталія Кіма, удари по об'єктах інфраструктури були сплановані.

"Це точно сплановані цілі, тому що є точна інформація, куди влучали, хто і чим стріляв і таке інше. Це спланована була акція, тому що ворожі безпілотники контролювали влучання", — сказав Кім.

Що відомо про нічний обстріл Миколаївщини

  • У військовій адміністрації зазначили, що в ніч проти 26 вересня, на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони збито шість безпілотників типу "Shahed-136/131".
  • У Миколаєві 25-го вересня близько 21:00 пролунали звуки вибухів, після чого у місті оголосили повітряну тривогу. Міський голова Олександр Сєнкевич підтвердив влучання.
  • Внаслідок обстрілу російськими військами інфраструктури Миколаївщини 25 і в ніч проти 26 вересня, тимчасово обмежили рух поїздів між Миколаєвом та Херсоном.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок