На Рівненщині перевірятимуть рішення ВЛК, видані після початку повномасштабного вторгнення РФ. Як це працюватиме

На Рівненщині перевірятимуть рішення ВЛК, видані після початку повномасштабного вторгнення РФ. Як це працюватиме

ВЛК
ВЛК. armyinform

На Рівненщині створюють комісію, яка перевірятиме достовірність довідок військово-лікарських комісій від 24 лютого 2022 року. До перевірок залучатимуть різні відомства, вони можуть бути з іншої області.

Про це повідомили 20 вересня у Рівненській ОДА.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін повідомив, що в області — найнижчий показник висновків непридатності військовозобов'язаних.

Президент України Володимир Зеленський 30 серпня 2023 року підписав указ щодо перевірки усіх рішень ВЛК в Україні від 24 лютого. На Рівненщині створюють комісію, яка опрацьовуватиме такі документи. До перевірок залучать різні відомства, вони можуть бути і перехресними – Рівненщину перевірятимуть фахівці іншої області, зазначили в ОДА.

"Звернень про незадовільну роботу ВЛК до нас не надходило. Проте, є випадки, коли під час таких медоглядів є черги. Це неприпустимо. Адже, нагадаю – перша половина дня в обласній клінічній лікарні закріплена за військовозобов’язаними. Окрім того, встановлені граничні терміни проведення зазначених медичних оглядів", – сказав Сергій Подолін.

Директор Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник додав, що перевірятимуть також довідки за доглядом:

"З цими документами працюватимуть фахівці лікарсько-консультативної комісії та Департаменту соцполітики. Усі документи та висновки комісій є у центрі комплектування та в наших базах даних".

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок