"Це перший міжнародний старт": троє рівнян вибороли медалі на змаганнях з джиу-джитсу у Чорногорії

"Це перший міжнародний старт": троє рівнян вибороли медалі на змаганнях з джиу-джитсу у Чорногорії

Рівняни взяли участь у відбірковому етапі кубка Європи з джиу-джитсу
Зліва направо Владислав Столяров, Назарій Штеба, Олена Ліснічук, Олександр Федорков. Фото надала Олена Ліснічук

Спортсмени з Рівного взяли участь у відбірковому етапі кубка Європи 18-го відкритого чемпіонату Balkan Open з джиу-джитсу. У складі збірної України вони вибороли одне золото та два срібла.

Про це Суспільному розповіла головна тренерка клубу "Avangard Jiu-jitsu Rivne" і президентка Федерації джиу-джитсу Рівненської області Олена Ліснічук.

Відбірковий етап кубка Європи відбувся 15-17 вересня в Чорногорії. Участь у змаганнях брали 24 країни. Україну представляла збірна, до складу якої входили троє спортсменів клубу "Avangard Jiu-jitsu Rivne". Зі слів Олени Ліснічук, хлопці вибороли одне золото та два срібла.

"Золото здобув Назарій Штеба, йому 12 років. Він провів чотири сутички та всі завершив достроково, больовими задушливими. Це дуже важливо", — розповіла тренерка.

Срібло вибороли 14-річний Олександр Федорков, в категорії якого було 17 спортсменів, та 15-річний Владислав Столяров, у категорії з 15 спортсменами.

Зі слів тренерки, це відбірковий етап кубка Європи і, завоювавши призові місця, ці спортсмени зможуть представляти Україну на чемпіонаті Європи:

"Для дітей це перший міжнародний старт і одразу такий потужний".

Наступного року рівненські спортсмени поїдуть на Чемпіонат Європи.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок