"Гуманітарна допомога дає людям відчуття підтримки з боку громади".Як на Хмельниччині працюють центри видачі гумдопомоги

"Гуманітарна допомога дає людям відчуття підтримки з боку громади".Як на Хмельниччині працюють центри видачі гумдопомоги

"Гуманітарна допомога дає людям відчуття підтримки з боку громади".Як на Хмельниччині працюють центри видачі гумдопомоги
. Фото: Хмельницька обласна рада

65 тисяч внутрішньо переміщених осіб скористались послугами Центру видачі гуманітарної допомоги Хмельницької обласної ради з початку повномасштабного вторгнення. Найбільше люди потребують теплий одяг та взуття, постільну білизну, посуд.

Про це Суспільному розповіла координатор обласного Центру надання гуманітарної допомоги Світлана Семенчук.

З її слів, у робочі дні Центру, а це понеділок та пятниця, сюди приходить до 300 чоловік по гуманітарну допомогу. Наразі люди найбільше потребують теплий одяг та взуття, ковдри, матраси, електроприлади.

"Протягом 2022-2023 років ми видавали гуманітарна допомогу, яка надходила від міжнародних та вітчизняних благодійних організацій. Це було дитяче харчування, підгузки, іграшки побутова хімія, дорослі речі. Наразі просимо місцевих мешканців долучатися та приносити теплий одяг, постіль, іграшки, побутові прилади — все, що потрібне для ВПО",— зазначила Світлана Семенюк.

Щопонеділка та щоп'ятниці, каже, до півсотні хмельничан приносять до Центру надання гуманітарної допомоги одяг, книги, іграшки, посуд, постільну білизну, побутові прилади.

З початку російсько-української війни міський Штаб допомоги вимушеним переселенцям, що розташований у приміщенні кінотеатру ім. Т. Шевченка, пройшло більше 250 тисяч людей, розповідає координатор Штабу Валентина Андріїшина.

Люди отримують продуктові набори у Штабі допомоги вимушеним переселенцям, вересень 2023. Фото: Валентина Андріїшина
Люди отримують продуктові набори у Штабі допомоги вимушеним переселенцям, вересень 2023. Фото: Валентина Андріїшина. Фото: Валентина Андріїшина

"Під час останньої видачі влітку ми передали лише продуктових наборів для 8 тисяч осіб. Порівняно з зимовим періодом, кількість отримувачів збільшилась на півтори тисячі. В останні місяці багато переселенців прибуло з Херсонської області. Також ми спостерігаємо повернення людей з-за кордону",— зазначила Валентина.

З її слів, внутрішньо переміщені особи найбільше потребують продуктів харчування та засобів гігієни, а також речі для облаштування спальних місць — постільну білизну, ковдри, подушки, ліжка, одяг, посуд. Потреби складають тисячі штук, каже координатор Штабу, тому забезпечувати такий обсяг дуже складно.

"У нас багато ВПО — це родини з дітьми та люди пенсійного віку. Тому допомога у вигляді продуктів харчування та одягу для них є вкрай необхідними. Гуманітарна допомога дає людям відчуття підтримки з боку влади та громади",— додала Валентина Андрієнко.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок