«Він завжди беріг мене»: у Полтаві попрощалися із воїнами Ярославом Пасічником та Сергієм Різником

«Він завжди беріг мене»: у Полтаві попрощалися із воїнами Ярославом Пасічником та Сергієм Різником

Сергій Різник та Ярослав Пасічник загинули під час оборони України
У Полтаві прощаються з Сергієм Різником та Ярославом Пасічником. Суспільне Полтава

У Полтаві попрощалися із двома захисниками, які загинули на російсько-українській війні. Солдатові Ярославу Пасічнику та молодшому сержанту Сергієві Різнику було по 33 роки, повідомив Суспільному офіцер відділу призову міського терцентру комплектування Роман Калина. Панахиду за бійцями влаштували у Свято-Успенському соборі ПЦУ.

Живим коридором пошани до Свято-Успенського собору в Полтаві заносять дві труни із полеглими бійцями.

Прощаються 15 вересня із солдатом Ярославом Пасічником. Він родом із села Божкове, що біля Полтави, та проживав і працював у Харкові.

У Полтаві прощаються з Ярославом Пасічником
Портрет Ярослава Пасічника. Фото: Суспільне Полтава

"Він був по напряму геодезія, картографія, кадастр, але залишився потім працювати в інституті на кафедрі кібернетики, в інженерному складі був. Коли почалася повномасштабна війна, я говорила: "Може, ти якось приїдеш?". Там у них якраз почалося, це Мала Рогань була. Але він сказав: "Ні, мені треба бути тут". Він пішов у тероборону, був до останнього в теробороні і ще волонтерив, возив гуманітарку у віддалені деокуповані села", ― говорить мама загиблого Ярослава Пасічника Любов Пасічник.

До війська боєць долучився 2 січня 2023-го року. Служив на посаді оператора десантно-штурмової роти окремого аеромобільного батальйону, повідомив офіцер відділу призову міського терцентру комплектування Роман Калина.

У Полтаві прощаються з Сергієм Різником та Ярославом Пасічником, які полягли під час захисту України
Воїни полягли під час захисту України. Фото: Суспільне Полтава

"Я пам’ятаю, як він мені подзвонив і сказав, що іде в армію. Це був такий сміливий вчинок з його боку. Всі тоді його підтримали, але ніхто тоді не думав, що так буде. Я думав, він буде одним із тих, кому пощастить. Він був доброю людиною, розсудливою, зваженою", ― розповідає друг загиблого Ярослава Пасічника Денис Огієнко.

Загинув солдат 31 серпня 2023-го під час обстрілу в районі села Вербове у Запорізькій області. Чоловікові було 33 роки, у нього лишилась мама.

У Полтаві прощаються з Сергієм Різником та Ярославом Пасічником, які полягли під час захисту України
Попрощатися із воїнами прийшли рідні, друзі, колеги та побратими. Суспільне Полтава

"Він дуже любив природу, квіти, тварин, любив робити подарунки несподівані рідним і близьким, любив готувати для своїх знайомих вишукані страви. І завжди у нього було все добре, він ніколи мені не скаржився на те, що погано. Якщо все хоч більш-менш, він говорив: "Усе "окей" писав. Якщо гірше, то: "Усе добре". А якщо я розумію, що вже зовсім погано, то він просто мені казав, що в принципі нормально. Він завжди беріг мене", ― каже мама загиблого Ярослава Пасічника Любов Пасічник.

У Полтаві прощаються з Сергієм Різником
Портрет Сергія Різника. Фото: Суспільне Полтава

Відспівували сьогодні й військовослужбовця Сергія Різника. Боєць був командиром єгерського відділення окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Загинув 7 вересня 2023-го року біля села Новоєгорівка на Луганщині внаслідок мінно-вибухової травми, додав Роман Калина.

"Ми разом росли з ним, у 1-й клас разом пішли, за однією партою сиділи. Це людина-позитив. От що б не було погане, у нього завжди усмішка. Він – добрий, він ніколи не відмовить, якщо потрібна якась допомога. Він був янгол, світла людина. Часто забував привітати мене з днем народження, поздоровляв на наступний день. Завжди писав щороку одне і те ж повідомлення: "Обняв, підняв, покрутив і поставив. Ось такий він був", ― розповідає двоюрідна сестра загиблого Сергія Різника Неля Белих.

Прощання із Сергієм Різником
Рідні та знайомі біля труни з тілом Сергія Різника. Фото: Суспільне Полтава

Сергієві було 33 роки, він мав звання молодший сержант. У воїна лишились батьки та молодший брат, каже його сестра.

"Він найкращий братик був у нас, веселий, дружелюбний. Приїжджав ось у липні він до нас у гості, в село, посиділи. Об’їздив він усіх родичів, знайомих, друзів своїх. Об’їздив усіх-усіх, наче відчував, що він останній раз. Вірив у перемогу",говорить двоюрідна сестра загиблого Сергія Різника Світлана Тертична.

У Полтаві прощаються з Сергієм Різником та Ярославом Пасічником, які полягли під час захисту України
Панахиду за загиблими влаштували у Свято-Успенському соборі. Суспільне Полтава

Обох бійців поховали на Затуринському кладовищі біля Полтави.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок