"Дуже не вистачало живого спілкування". Як відбуваються заняття одинадцятикласників у метрополітені Харкова

"Дуже не вистачало живого спілкування". Як відбуваються заняття одинадцятикласників у метрополітені Харкова

"Дуже не вистачало живого спілкування". Як відбуваються заняття одинадцятикласників у метрополітені Харкова
. Заняття у метро, Харків, 13 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Харків

Уроки на станції метро "Перемога" у Харкові відвідують восьмеро одинадцятикласників. У підземці вони вивчають предмети, необхідні їм для складання мультипредметного тесту.

Заняття у старшокласників тривають 45 хвилин, як і у звичайних школах, розповідає головна спеціалістка управління освіти Шевченківського району Тетяна Шнейдерович.

"В основному, бажання записати дитину в "метрошколу" виникає у батьків молодших класів. Зараз пішло зростання охочих серед 5, 6, 7 класів. Це говорить про те, що усе було зроблено правильно. Молодша школа уся зайнята, тому що діти молодшої школи потребують більше уваги, комунікації й саме живої зустрічі з учителем, один з одним. Мережа постійно зростає. Вчора у нас було 263 дитини, сьогодні – 267. Завтра теж буде зростання кількості, тому що сьогодні записалось 7 дітей", — говорить Шнейдерович.

Єгор Росторгуй
Єгор Росторгуй. Фото: Суспільне Харків

Одинадцятикласник Єгор Росторгуй відвідує заняття у метро другий тиждень. Він не виїжджав з Харкова від початку повномасштабного вторгнення. Школа, де навчався Єгор раніше, пошкоджена обстрілами.

"Це дуже гарно, коли приходиш і бачиш очі. Чуєш не через динамік, а через вуха. В принципі, так легше навчатися. Це потрібно. Я готуюся до НМТ зараз, і здаватиму усі основні предмети потрібно. Якщо двері всі зачинені — нічого не чутно, лише вібрації", — каже учень.

11 клас у метро харкова
Софія Семенчук. Фото: Суспільне Харків

"Мені дуже подобається, тому що ми дуже довго були на дистанційному навчанні. Цей контакт – можна більше дізнатися, тому що більш поглиблені знання. Я вважаю, що тут мені дадуть більше знань, щоб я могла вступити, може, навіть на бюджет. Взагалі дуже не вистачало спілкування. Через дистанційне навчання, мабуть, і забули, як правильно спілкуватися з людьми", — розказує однокласниця Єгора Софія Семенчук.

Зранку у старшокласників — уроки онлайн, вчитися на станцію метро вони приходять у другій половині дня. За розкладом — три уроки з перервою на обід, розповідає директорка ліцею №150 Ольга Бєлих.

метрополітен харків
Вид з класу на станцію метрополітену у Харкові, 13 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Харків

"Поки що це такий, можна сказати, пробний варіант. 11 клас не дуже численний. Але ми сподіваємося, що дітям подобається. Вони із задоволенням ходять сюди, спілкуються між собою — це дуже важливо для них. Батьки задоволені, що діти можуть навчатися, готуватися до мультипредметного тесту. Предмети викладають гарні викладачі з великим досвідом роботи", — каже директорка навчального закладу.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок