Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку — Євлаш

Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку — Євлаш

Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку — Євлаш
. Генеральний штаб ЗСУ

На Бахмутському напрямку Сили оборони мають успіх у напрямку Кліщіївки, Передтечиного, Андріївки, Курдюмівки та Дачного. З боями військові РФ відступають, проте жорсткі бої тривають.

Про це розповів в ефірі "Суспільне. "Спротив" начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"На Бахмутському напрямку тривають важкі бої Сил оборони з російськими окупантами, які застосовують всі наявні засоби озброєння, 527 разів за добу військові РФ обстріляли позиції ЗСУ, відбулося 12 боїв, під час яких ліквідували 212 російських солдатів", — розказав Євлаш.

За його словами, на цьому напрямку армія РФ двічі застосовувала авіацію.

Окрім цього, за даними пресслужби, українські військові знищили танк, БМП, установки "Мста-Б", гармату Д-30, БпЛА, а також іншу автомобільну техніку росіян та шість складів з боєприпасами.

На Лимано-Куп'янському напрямку, за інформацією Євлаша, армія РФ продовжує активно обстрілювати позиції Сил оборони із артилерії.

"За добу відбулося понад 500 обстрілів, 20 разів застосовували авіацію: вертольоти Мі-8, Мі-24, К-52 та літаки Су-25. На цьому напрямку українські військові вбили 65 російських окупантів та знищили низку військової техніки", — розповів він.

Як повідомив військовий, армія РФ веде вогневе ураження поблизу Серебрянського лісництва та Новоєгорівки, Синьківки, Берестового, Сіверська та Верхньокам'янська.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок