Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Чемпіонат Європи з футболу 2024 року
Збірна України з футболу втратила захисника перед матчем проти Італії у відборі на Євро-2024

Збірна України з футболу втратила захисника перед матчем проти Італії у відборі на Євро-2024

Збірна України з футболу втратила захисника перед матчем проти Італії у відборі на Євро-2024
. Фото: AP Photos

Футболіст "Динамо" вибув із заявки через травму привідного м'яза.

Захисник Олександр Тимчик вибув із заявки збірної України на матч проти Італії. Про це повідомила Українська асоціація футболу.

Тренерський штаб Сергія Реброва викликав захисника "Динамо" на вересневі матчі кваліфікації на Євро-2024 з Англією та Італією. Однак перед поєдинком проти Англії у таборі "синьо-жовтих" в Олександра виявили запалення привідного м'яза.

Тимчик пропустив перший матч у вересні, а його участь у поєдинку проти Італії мала визначитися перед вильотом збірної з Польщі до Італії. У неділю, 10 вересня, лікарі збірної вирішили, що захисник не зможе вчасно підготуватися до матчу з італійцями і продовжить реабілітацію в клубі.

Натомість Микола Матвієнко провів тренування у загальній групі збірної України. Захисника замінили у перерві матчу з англійцями, а після гри Сергій Ребров повідомив про ушкодження гравця. Однак футболіст "Шахтаря" потрапив до заявки "синьо-жовтих" на матч з Італією, до якого готуються 25 гравців.

Склад збірної України на матч проти Італії

  • Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Андрій Лунін ("Реал", Іспанія).
  • Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва — "Шахтар"), Денис Попов ("Динамо"), Віталій Миколенко ("Евертон", Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Сергій Кривцов ("Інтер Маямі", США), Богдан Михайліченко ("Динамо" Загреб, Хорватія).
  • Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Віталій Буяльський, Олександр Караваєв (усі — "Динамо"), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (усі — "Шахтар"), Олександр Піхальонок ("Дніпро-1"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія).
  • Нападники: Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо").

Резервний список:

  • Олександр Сваток ("Дніпро-1"), Арсеній Батагов ("Зоря"), Данило Сікан ("Шахтар").

Матч проти збірної Італії відбудеться у вівторок, 12 вересня, на стадіоні "Сан-Сіро" у Мілані. Початок зустрічі – о 21:45 за київським часом. На цю зустріч Італія втратила чотирьох гравців та довикликала нападника "Болоньї" Ріккардо Орсоліні.

Група С. Турнірна таблиця

  1. Англія — 13 очок (5 матчів), 16:2 (різниця голів)
  2. Україна — 7 очок (4), 5:5
  3. Італія — 4 очки (3), 4:3
  4. Північна Македонія — 3 очки (4), 5:12
  5. Мальта — 0 (4), 1:9

Хто такий Олександр Тимчик

  • Олександр Тимчик – 26-річний правий захисник "Динамо" та збірної України.
  • У межах відбору на Євро-2024 Тимчик провів тайм проти Північної Македонії (3:2).
  • Загалом на рахунку Олександра 14 поєдинків за національну команду та один гол.
  • На позиції правого захисника у збірній України можуть зіграти Юхим Конопля та Олександр Караваєв, якого довикликали до команди після оголошення складу на ігри проти Англії та Італії.

Україна у відборі на Євро-2024: що відомо

  • Україна вперше зіграє на "Сан-Сіро". До цього доросла збірна тричі грала проти "Скуадра Адзурри" в Італії, але жодного разу матч команд не проходив у Мілані. Поєдинки цих збірних раніше відбулись у Барі (1996 рік), Римі (2008 рік) та Генуї (2018 рік).
  • До фінальної частини Євро-2024 вийдуть дві найсильніші команди з кожної відбіркової групи.
  • Україна зберігає шанси кваліфікуватися на Євро через Лігу націй. Для цього дві збірні з Ліги В, що випереджають Україну в заліку, мають здобути прямі путівки на чемпіонат у Німеччині.
На початок