На ТОТ Херсонщини розпочався так званий "єдиний день голосування". Політолог про псевдовибори на лівобережжі

На ТОТ Херсонщини розпочався так званий "єдиний день голосування". Політолог про псевдовибори на лівобережжі

Ексклюзивно
Псевдовибори на ТОТ Херсонщини
. Тимчасово окупована Херсонщина. Скадовськ. Так звана "виборча дільниця" у "єдиний день голосування", 8 вересня 2023 року Фото: Пропагандистський канал "Выборы Херсонской области/Telegram

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини 8 вересня розпочався так званий "єдиний день голосування". Він триватиме три дні — до 10 вересня. Обирають депутатів до фейкового органу Херсонської обласної Думи та місцевих рад. Як проходять псевдовибори на ТОТ Херсонщини, Суспільному розповів політолог Дементій Білий.

За словами політолога Дементія Білого, на лівобережжі працюватиме 51 приміщення для голосування, і це не відповідає кількості заявлених створених виборчих дільниць.

"233 дільниці створили, а приміщень для голосування — 51. 53%, про які заявляє окупаційна виборча комісія, це 319 тисяч виборців. Комісії повинні були працювати п'ять діб, щоб зібрати таку кількість голосів: всім цим людям видати бюлетені, записати їх у список, дати людині розписатися", говорить політолог.

За словами Дементія Білого, організовуючи фейкові вибори, окупаційна влада керується не законами РФ про вибори, а інструкцією, яку затвердив так званий т.в.о губернатора області Сальдо.

"Ніхто не буде двічі голосувати. Члени комісії будуть заповнювати ці “бюлетені” і розписуватися за людей, хто не прийшов. Багато людей, які живуть на територіях, окупованих ворогом, намагаються уникнути цього "голосування". Якщо ти не пенсіонер, не працюєш десь у комунальній установі, то навіщо тобі голосувати? Просто не з’являтися біля цих пунктів глосування", розповів політолог.

Що відомо про псевдовибори на лівобережжі Херсонщині

Дострокове голосування на так званих "виборах" до фейкового органу — Херсонської обласної думи розпочалося 2 вересня. "Виїзні" комісії "працювали" у так званих "Великолепетиському, Горностаївському, Іванівському, Каланчацькому, Новотроїцькому, Чаплинському, Скадовському районах та Новокаховському міському окрузі"

1 вересня "голосування" проводили за межами окупованої Херсонщини, на так званих екстериторіальних дільницях, які начебто відкрили у 81 регіоні Росії

У третій день псевдовиборів на тимчасово окупованій території Херсонської області так звана "голова виборчої комісії Херсонської області" Захарова заявила про явку 37,66% за результатами двох днів "дострокових виборів".

Охочих проголосувати у "дострокових виборах" з 5 по 7 вересня у "Олешківському, Верхньорогачицькому, Генічеському, Голопристанському, Каховському та Нижньосірогозькому районах" не багато, тому російські окупанти не тільки організували "додаткове голосування", а й вдалися до різних методів тиску на людей.

Також на ТОТ Херсонщини, де російські окупанти проводять так звані "вибори" до "Херсонської обласної думи", зафіксували випадки, коли чоловікам відразу після голосування вручали повістки про мобілізацію.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок