"Хочу, аби весь цей жах швидше закінчився": історія мінометника із Запоріжжя

"Хочу, аби весь цей жах швидше закінчився": історія мінометника із Запоріжжя

Історія запорізького мінометника, який у п'ятдесят шість років пішов боронити рідну країну
Лев, запорізький мінометник, який воював на Донецькому напрямку. Запоріжжя, 6 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Військовослужбовець із Запоріжжя Лев до повномасштабного вторгнення працював моряком, та після 24 лютого добровільно вступив до лав ЗСУ. Каже: пішов воювати заради дітей та онуків. Внаслідок російського обстрілу чоловік дістав поранення, нині ж проходить реабілітацію, а в подальшому знову планує повернутися на фронт.

Із захисником поспілкувалися журналісти Суспільного.

Військовослужбовець із Запоріжжя Лев 13 років присвятив мореплавству:

"Я працював на суховантажних суднах, контейнеровозах. Вивантажили вантаж, потім швартування, відшвартування. Прийшли в потрібний порт — вивантажились", — розповідає Лев.

Повномасштабну війну Лев зустрів у рідному Запоріжжі. Каже, добровільно пішов до військкомату, втім, через вік — чоловікові 56 років — його не хотіли брати, та він був наполегливим. З вересня 2022 року Лев служить мінометником на Донецькому напрямку:

"Ми виїжджаємо на певну ділянку, і нам, припустимо, треба піхоту підтримати. Ми міномет готовимо до роботи, нам дають команду, і ми по вказаним точкам працюємо".

"Аби весь цей жах швидше закінчився": історія мінометника із Запоріжжя
Лев, запорізький мінометник. Запоріжжя, 6 вересня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Військовий розповідає, що одоводиться працювати і на "нулі". Під час одного із бойових завдань, коли потрапив під російський обстріл, врятувало лише диво:

"Якби ми там лишилися копати окопи та бліндажі, то не вижили б. Не було де ховатися. Перша міна, коли прилетіла, побратиму відірвало ногу. Поки я йому надавав допомогу — трьома мінами накрило й мене", — розповідає чоловік.

Внаслідок російського обстрілу чоловік дістав уламкові поранення ноги, руки, обличчя та повністю втратив можливість дихати носом. Наразі Лев у Запоріжжі та проходить реабілітацію після лор-операції.

"Хочу, аби весь цей жах швидше закінчився": історія мінометника із Запоріжжя
Лор-операція військовослужбовця. Фото: Суспільне Запоріжжя

Нині чоловік планує якнайшвидше відновити своє здоров'я та повернутися на фронт:

"Аби знову почати працювати, аби цей увесь жах швидше закінчився", — каже Лев.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок