Загинув у перший день повномасштабного вторгнення: у Києві попрощалися з рятувальником Русланом Кошовим

Загинув у перший день повномасштабного вторгнення: у Києві попрощалися з рятувальником Русланом Кошовим

Загинув у перший день повномасштабного вторгнення: у Києві попрощалися з рятувальником Русланом Кошовим
. Фото: Дар'я Григоренко/Суспільне

У Києві сьогодні, 8 вересня, попрощалися з рятувальником Русланом Кошовим, який загинув в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На церемонію прощання прийшли рідні, друзі, колеги.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Руслан Кошовий очолював 30 пожежно-рятувальну частину, яка базується на території аеродрому "Антонов" у Гостомелі Київської області. Чоловік загинув 24 лютого 2022 року, коли рятував своїх підлеглих і техніку. Російські війська розстріляли пожежну машину, в якій перебували Руслан та ще двоє рятувальників, розповів начальник спеціалізованого державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у м. Києві Ігор Люленко.

прощання з рятувальником Кошовим
Церемонія прощання з рятувальником ДСНС Русланом Кошовим, який загинув у перший день повномасштабного вторгнення Росії. Київ, 8 вересня, 2023р. Фото: Дар'я Григоренко/Суспільне

"Ворожий гелікоптер піднявся і повторно здійснив постріли по нашим рятувальникам. Один пожежник і водій були поранені, Руслан загинув на місці. Горів один із літаків десь поряд зі складом паливно-мастильних матеріалів. Вони виїжджали, поряд з ними здійснив висадку ворожий десант. Я думаю, він просто забирав особовий склад з пожежної частини", — сказав Ігор Люленко.

Тіло загиблого російські військові тоді не дозволили забрати. Його не знайшли і після деокупації Гостомеля.

"Поранених тоді 24 числа (24 лютого 2022 року — ред.) ми змогли забрати. А доступу до території аеропорту вже не було і, на жаль, тоді ми його (тіло Руслана Кошового — ред.) не змогли забрати. Ми проводили пошукові роботи, звертались у різні служби, але, на жаль, відповіді нам приходили негативні", — зазначив Ігор Люленко.

Лише тепер з'явилася можливість поховати загиблого рятувальника, зазначили у ДСНС.

Руслану Кошовому посмертно присвоєно звання полковник служби цивільного захисту та нагороджено орденом "За мужність" III ступеня. Окрім того, ім'ям Руслана Кошового назвали моторний човен ДСНС.

На початок