В Держекоінспекції підрахували збитки, завдані ракетним ударом по Луцьку

В Держекоінспекції підрахували збитки, завдані ракетним ударом по Луцьку

Доповнено
В Держекоінспекції підрахували збитки, завдані ракетним ударом по Луцьку
Зруйноване приватне підприємство у Луцьку, внаслідок ракетного удару 15 серпня 2023 рік. Фото: Держекоінспекція Волині

У Державній екологічній інспекції у Волинській області назвали суму шкоди, яку завдали довкіллю російські військові ракетним ударом по приватному підприємству у Луцьку 15 серпня.

Про це повідомили на Facebook-сторінці інспекції в області.

За засмічення земельних ресурсів завдані збитки на суму 163,5 мільйонів гривень, а площа засміченої земельної ділянки становить 4608 метрів квадратних.

В Держекоінспекції підрахували збитки завданні наслідками ракетного удару по Луцьку
Наслідки ракетного удару по Луцьку 15 серпня 2023 року. Фото: Держекоінспекція Волині

Загальна площа пожежі, яка сталася внаслідок ракетного удару — 200 метрів квадратних, шкода внаслідок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря склала 48,2 тисячі гривень.

Шкода, завдана довкіллю, розрахована відповідно до методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та збройної агресії та бойових дій під час воєнного стану. Матеріали передані до Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Що відомо про ракетний удар по підприємству

Зранку, 15 серпня, в одному з мікрорайонів Луцька пролунали два вибухи. Як згодом повідомили в обласній військовій адміністрації, дві російські ракети влучили в одне з промислових підприємств міста.

Внаслідок ракетного удару загинули троє працівників підприємства. Ще чотирьох доставили у лікарню. Після огляду одного із травмованих відпустили на амбулаторне лікування.

Під час ліквідації наслідків ракетного удару по промисловому підприємству у Луцьку врятували одного із працівників.

За фактом ракетного удару по підприємству у Луцьку слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження. Йдеться про порушення законів та звичаїв війни.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок