"Починається момент істини": на сесії Харківської міськради сперечалися два претенденти в мери

"Починається момент істини": на сесії Харківської міськради сперечалися два претенденти в мери

"Починається момент істини": на сесії Харківської міськради сперечалися два претенденти в мери
.

Харківський міський голова Геннадій Кернес, який має намір втретє балотуватися в мери міста, на сесії 19 серпня висловився у бік ймовірного політичного суперника на місцевих виборах Ігоря Черняка. Той просив не переходити на особистості.

Виступи та звернення Черняка з питань порядку денного на сесії міськради мер міста зводив до політики.

"Я бачу, що передвиборча кампанія йде своїм шляхом, але я б попрохав не використовувати сесійний зал міськради для популізму та сидячи мовчки після всього, коли вже були розглянуті та проголосовані питання...", — сказав Кернес.

"Підібрала вас там одна дівчина, ось і давайте — вперед", — додав він.

Коли Черняк ставив питання, Кернес у низці випадків не давав профільним чиновникам відповісти та сам брав слово.

"Цьому депутату потрібно казати, бо йому надали таку установу", — говорив при цьому міський голова.

Позафракційний депутат Ігор Черняк, який 29 липня заявив, що на місцевих виборах 2020 року балотуватиметься в мери від команди Юлії Світличної, закликав мера дотримуватися регламенту міськради.

"Я вважаю, що там якесь особисте ставлення когось до когось чи особисті коментарі когось в адресу когось насправді мало кого цікавлять. Тут є певні проблеми, які вирішуються, певні питання, які обговорюються. І я вважаю, що якщо є відповідні питання, якщо воно поставлене депутатом в межах реалізації, які є за законом, то, відповідно, на це питання має бути надана відповідь так, як це законом і передбачено", — сказав Черняк.

Про політику Геннадій Кернес заговорив наприкінці сесії. Просив "пожаліти нерви харків’ян".

"Я хотів би сказати й звернутися у першу чергу до тих, хто буде брати участь у виборах, що починається такий момент істини, коли ми маємо пожаліти нерви харків'ян і дати їм спокійно розібратися, хто є хто, і спокійно зробити свій вибір. Вибір харків'ян — це найголовніша складова усіх успішних проєктів", — сказав Кернес.

Офіційно виборча кампанія стартує 5 вересня.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • Хто першим заявив про балотування в мери Харкова: перша четвірка

Автори: Софія Цвєткова, Тетяна Федоркова

На початок