В Житомирі затвердили розмір компенсації за знищене житло: найбільша сума складає 1,6 мільйона гривень

В Житомирі затвердили розмір компенсації за знищене житло: найбільша сума складає 1,6 мільйона гривень

В Житомирі за 15 заявами затвердили розмір компенсації за знищене житло
В Житомирі за 15 заявами затвердили розмір компенсації за знищене житло. Житомир 7 липня 2023 року. Фото: Суспільне Житомир

Першого вересня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради затвердили рішення комісії щодо надання за 15 заявами компенсації за знищене внаслідок бойових дій житло. Найбільша сума складає 1,6 мільйона гривень.

Про це на позачерговому засіданні виконкому розповів начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Андрій Гуменюк.

За його словами, 31 серпня на засіданні комісії опрацювали 16 заяв на загальну суму 15 мільйонів гривень. Одну із заяв відправили на довивчення, 15-ть винесли на розгляд виконкому.

"Відповідно до Постанови №600, 14 з них буде здійснено шляхом видачі житлового сертифіката і одна заява — шляхом фінансування будівництва. На сьогоднішній день технічно неможливо сформувати житловий сертифікат. Розробники реєстру працюють над програмним забезпеченням, обіцяють орієнтовно на протязі двох тижнів, що дана функція запрацює", — сказав Андрій Гуменюк.

Начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Андрій Гуменюк
Начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Андрій Гуменюк. Житомир, 17 серпня 2022 року. Фото: Суспільне Житомир

За словами начальника управління житлового господарства, сума нарахування компенсації за зруйноване житло залежить від кількох сталих коефіцієнтів:

  • регіональний коефіцієнт;
  • вартість показника одного квадратного метра на вторинному ринку;
  • кількість кімнат та рік забудови.

Андрій Гуменюк сказав, що найбільша сума по даним заявам компенсації по поданих заявах складає 1,6 мільйона гривень, найменша – 595 тисяч гривень.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок