Підірвали шість танків. Бійці розрахунку "Стугни" з 10 бригади показали, як нищать техніку росіян

Підірвали шість танків. Бійці розрахунку "Стугни" з 10 бригади показали, як нищать техніку росіян

Підірвали шість танків. Бійці розрахунку "Стугни" з 10 бригади показали, як нищать техніку росіян
. Скрін з відео: 10 ОГШБр "Едельвейс"

За рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну бійці одного з розрахунків "Стугни" 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" підірвали 12 танків, броньованих машин та іншу російську техніку. Відео роботи опублікували на Facebook-сторінці військового формування.

Бійці розрахунку "Стугни" кажуть: перший танк військових РФ знищили поблизу села Берестове на Бахмутському напрямку.

"Перша техніка була знищена 1 червня 2022 року. Потім кілька днів було затишшя, а далі вже пішов азарт — "карта лягала добре" і ми по три-п'ять одиниць на день знищували. Просто бачили ціль і її треба було ліквідувати, таке було розуміння", — говорить військовий "десятки".

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення РФ, бійцям вдалося знищити шість танків, три БМПБойова́ маши́на піхо́ти, що перебуває на озброєнні механізованих підрозділів сухопутних військ та призначена для транспортування особового складу до місця виконання поставленого бойового завдання, підвищення його мобільності, озброєності і захищеності на полі бою в умовах застосування противником зброї та спільних дій з танками в бою., два МТ-ЛБГусеничні автомобілі для перевезення людей і вантажів і один БТРБронетранспорте́р — бойова броньована колісна або гусенична машина підвищеної прохідності, призначена для транспортування піхоти зі складу механізованих (мотопіхотних, мотострілецьких тощо) підрозділів на полі бою, ведення ними бою з машини та вогневої підтримки їх в період та після спішування..

"У складі свого розрахунку маємо підтвердження 12 одиниць техніки військових РФ. Це загалом від першої одиниці до крайнього дня під час повномасштабної війни", — кажуть бійці.

Бійці розрахунку "Стугни" з 10 бригади показали, як нищать техніку росіян
Скрін з відео: 10 ОГШБр "Едельвейс"

Полічити загиблих росіян, які, ймовірно, перебували в знищеній техніці, надто складно, розповідають військові.

"Знищених мос***в важко порахувати, бо якщо взяти за стандартом екіпажу машин, наприклад, у танку — три людини, то в інших може бути більше. Але під час вибуху вони на частини розлітаються. Якщо пряме влучання, то у них будуть травми, несумісні з життям. Якщо десь поряд, то його вибуховою хвилею віднесе на певну відстань, підпалить йому шкарпетки на тому все й закінчиться", — говорить воїн "десятки".

"Едельвейси" кажуть: під час роботи намагаються зосередитися та не давати волю емоціям.

"Є відчуття виконаної роботи. Немає якоїсь ейфорії, сильних емоцій. Коли ми на вогневій працюємо, усі думки "відключаємо". Вже потім, коли повертаємося на базу, тоді розуміємо, що там уламок пролетів, там поруч впало, розірвалося, і тоді усвідомлюєш, що ти вже багато разів міг загинути", — розповідає боєць розрахунку.

Водій розрахунку говорить: на війні кожна секунда — це страшний момент, бо не знаєш, звідки і як прилетить.

"Коли ти їдеш за кермом при обстрілах, теж страшно, бо не знаєш, коли в тебе може влучити. Був один момент, коли під час обстрілу "Градами" командир розрахунку в броніку та в екіпіровці сальто зробив через вікно. Це було дуже страшно, я такого ще не бачив", — пригадує водій.

Після виконаної роботи бійці розрахунку співають українські пісні.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок