Півтора роки повномасштабного вторгнення: якими вони були для Полтавщини

Півтора роки повномасштабного вторгнення: якими вони були для Полтавщини

За період повномасштабної війни на Полтавщині завдали понад 100 ракетних ударів
За півтора роки повномасштабної війни Полтавщину атакували ракетами та безпілотниками. Суспільне Полтава

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Полтавщину обстрілювали ракетами та безпілотними літальними апаратами. А повітряну тривогу в області оголошували понад півтори тисячі разів.

За півтора роки повномасштабної війни російські військові атакували Полтавську область 111 ракетами та 37 безпілотними літальними апаратами. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у відеопривітанні, присвячене Дню Незалежності України.

За цей період в області повітряну тривогу оголошували 1501 раз. Загалом вона тривала 1421 годину та 48 хвилин.

Що відомо про обстріли Полтавщини

Обстріли на Полтавщині почалися у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. 24 лютого обстріляли Миргород.

Останній обстріл області, про який офіційно повідомляли, стався 27 червня 2023-го року. Тоді у дачному кооперативі у Кременчуцькому районі упала російська ракета. Через це були поруйновані будівлі, а одна людина отримала травми.

Півтора роки повномасштабного вторгнення: якими вони були для Полтавщини
Зруйнований ТЦ "Амстор" у Кременчуці. Надзвичайники розбирають завали в торговому центрі, що згорів після ракетного обстрілу в Кременчуці, 28 червня 2022 року, фото: AP / Єфрем Лукацький

Наймасштабнішою за кількістю загиблих була атака по торговому центру "Амстор" у Кременчуці, яка сталася 27 червня 2022-го року. Тоді загинули 22 людини. Останню жертву атаки Ларису Коханівську, яку вважали зниклою безвісти, через суд визнали загиблою.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок