"Він на небі, а ми тут": історія військового з Полтавщини Олександра Єлісєєва

"Він на небі, а ми тут": історія військового з Полтавщини Олександра Єлісєєва

Олександр Єлісєєв
. Фото надане О.Єлісєєвим

22-річний Олександр Єлісєєв із міста Миргород на Полтавщині загинув на Харківщині у жовтні минулого року, обороняючи Україну. Контракт із ЗСУ підписав два роки тому. Одразу після Олександра це зробила і його дружина. А його батько служив із сином в одній бригаді.

Про це Суспільному розповіла родина Єлісєєвих.

Олександр Єлісєєв

Наталія Єлісєєва розповідає, що син у 10 років почав займатися кіокушин карате. До цього виду спорту залучив сестру та батьків.

історія військового з Полтавщини Олександра Єлісєєва
Військовий з Полтавщини Олександр Єлісєєв. Фото надане О.Єлісєєвим

"Я думаю, поки я зможу, я буду ходить в пам’ять сина, це дуже хороший вид спорту, який загартовує і морально, і фізично", — каже мати загиблого воїна Олександра Єлісєєва Наталія Єлісєєва.

Олександр з дитинства мріяв стати військовим, каже Наталя. Закінчив Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою та Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Військовий з Полтавщини Олександр
Олександр Єлісєєв із дружиною. Фото надане О.Єлісєєвим

За словами Карини Єлісєєвої її чоловік пішов служити за контрактом улітку 2021-го року.

"І, не вагаючись, я підписала теж контракт. І ми почали служити разом.Потім почалися вже «гарячі» точки на різних напрямках, Київська, Житомирська, Рівненська і Донбас, і Харківська область. Яка б не була тяжка ця дорога, але це було разом. Тепер до жаданої перемоги ми йдемо разом, але він на небі, а ми тут", — каже дружина загиблого воїна Олександра Єлісєєва Карина Єлісєєва.

Повномасштабне вторгнення Росії

Загинув Олександр Єлісєєв 8 жовтня 2022-го року на Харківщині. До його могили у Миргороді прийшла вся родина. За словами батька, вони з сином служили в одній 14-й бригаді, але бачилися не більше разу на місяць.

Олександр Єлісєєв поліг під час війни
Військовий з мамою. Фото надане О.Єлісєєвим

"Підрозділ Саші був підпорядкований на той момент спецпідрозділу «Kraken». Російські почали застосовувати безпілотні апарати, виходить, відслідковували, як ми не маскувалися. І, виходить, почали атакувати його позиції. Вогонь був настільки щільним по нашим позиціям, що Саша, я так розумію, чи з командуванням вони ухвалили рішення перемістити техніку, щоб врятувати людей і сучасне озброєння. Але сталося так, що міна забрала життя Саші та іще двох хлопців. За свої 22 роки …ну я, навіть, не уявляю. У 22 роки очолювати скільки людей, техніку", — каже батько загиблого воїна Олександра Єлісєєва Олександр Єлісєєв.

"Я просто пишаюся своїм сином. Він, дійсно, для мене герой. Він патріот своєї Батьківщини", — додала мати загиблого воїна Олександра Єлісєєва Наталія Єлісєєва.

Військовий з Полтавщини Олександр Єлісєєв
Дружина військового з Полтавщини Олександра Єлісєєва. Фото надане О.Єлісєєвим

"Одне з останніх відео. Де Сашин девізіон М-109-х відправляє подарунок 155-го калібру оркам, аби вони зрозуміли, що ми сильні, хоробрі і ми свого не віддаємо ворогу! Слава Україні!", — говорить батько загиблого воїна Олександра Єлісєєва Олександр Єлісєєв.

За словами Наталії, 30 червня Президент України підписав указ про посмертне нагородження старшого лейтенанта Олександра Єлісєєва орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

"Саша хотів, щоб наша країна була незалежна. Щоб ворог відкотився назад на свої території. Ми у будь-якому випадку звільнимо її, дамо відсіч ворогу. Я думаю, Саша допомагає якось. Але ми переможемо!", — каже батько загиблого воїна Олександра Єлісєєва Олександр Єлісєєв.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок