Кількість закладів, що готові працювати очно, збільшилася — департамент освіти і науки Миколаївської ОВА

Кількість закладів, що готові працювати очно, збільшилася — департамент освіти і науки Миколаївської ОВА

Кількість закладів, що готові працювати очно, збільшилася — департамент освіти і науки Миколаївської ОВА
Кабінет у закладі освіти. 10 серпня 2023 року. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

На Миколаївщині на 32 відсотки збільшилася кількість закладів освіти, що можуть працювати очно або за змішаною формою у новому навчальному році. Але для цього повинні бути створені безпечні умови навчання.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська.

За її словами, в області зруйновані 19 закладів загальної середньої освіти, 122 пошкоджені. Станом на 23 серпня на Миколаївщині втілюють проєкти з їхнього відновлення.

"У 2023 році планують функціонувати 429 закладів загальної середньої освіти, навчатимуться 109 тисяч учнів. В залежності від безпекової ситуації форма навчання визначатиметься педагогічними радами закладів з урахуванням думки батьків та за погодженням районних адміністрацій", — сказала Алла Веліховська.

Офлайн планують працювати 74 заклади, це 17 відсотків від загальної кількості, дистанційно — 187 установ, що становить 44 відсотка, у змішаній формі готові працювати 168, тобто 39 відсотків.

"На 32 відсотки збільшилася кількість закладів, які готові працювати в офлайн або змішаній формі. Але повинні бути створені безпечні умови навчання, варто нарощувати фонд захисних споруд цивільного захисту. У закладах освіти області на балансі перебувають 156 захисних споруд цивільного захисту. Із них 13 сховищ та 143 протирадіаційних укриттів. 204 заклади освіти забезпечили найпростіші укриття, де можна розмістити 51 000 людей. Загальна потреба – 688 укриттів", — повідомили у департаменті.

В області розробляють шляхи підвезення учнів до закладів освіти. Якщо буде офлайн або змішана форма, за даними директорки департаменту освіти і науки, то потребуватимуть підвезення 12 000 учнів.

"Серйозна робота відбувається щодо стану під'їзних шляхів до закладів освіти. Наразі обговорюємо питання, як правильно організувати логістику. З метою забезпечення організованого підвезення учнів, які проживають за межею пішохідної доступності в громадах, є 200 шкільних автобусів, до війни їх було 289. Цьогоріч були закуплені 19 автобусів для 13 громад та чотири автобуси для закладів обласного підпорядкування. Ще потрібно 120 автобусів, цю проблему намагаємося вирішити", — додала посадовиця.

Також буде придбана одна спецмашина для підвезення дітей з інвалідністю.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок