У Києві пройшов "ланцюг єднання" на підтримку протестів у Білорусі

У Києві пройшов "ланцюг єднання" на підтримку протестів у Білорусі

Ексклюзивно
У Києві пройшов "ланцюг єднання" на підтримку протестів у Білорусі
. Росколана Бичай, Суспільне

У Києві на пішохідно-велосипедному мосту пройшов "ланцюг єднання" на підтримку протестів проти президента Лукашенка у Білорусі.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, на акцію вийшло близько 100 людей.

У Києві відбувається "ланцюг єднання" на підтримку протестів у Білорусі
Акція у Києві, 15 серпня 2020 року. Росколана Бичай, Суспільне

Учасниця акції, білоруська активістка Таня Курбас розповіла Суспільному, що "вимушена була залишити нашу країну 2 тижні тому, коли мене попередили, що у мене є кілька годин, оскільки мою причетність до команди Голос (інтернет-платформа для паралельного підрахунку голосів на виборах президента Білорусі онлайн, - ред.) розсекретили".

У Києві відбувається "ланцюг єднання" на підтримку протестів у Білорусі
"Ланцюг єдності" у Києві, 15 серпня 2020 року. Росколана Бичай, Суспільне

"Я зібрала валізу за 15 хвилин і залишила країну. Ці два тижні я спрямовую енергію на те, щоб наша країна перемогла. Ми дуже дуже близькі до перемоги, я думаю, що всі ці відчувають і те як згуртувалися білоруси - це неймовірно. У нас трапився роман із самими собою!" – розповіла Курбас Суспільному.

Організатори "ланцюга єднання" заявили, що виступають "за демократичні вибори у Білорусі".

Що відомо

  • 15 серпня у Мінську біля метро Пушкінська тисячі жителів вийшли на акцію пам’яті загиблого під час протестів Олександра Тарайковського.
  • У Мінську і ще понад десяти містах Білорусі тривають масові акції протесту у зв'язку з результатами виборів, за якими у чинного президента Олександра Лукашенка 80,1% голосів, а у його опонентки Світлани Тихановської — 10,1%.
  • У ніч на 13 серпня у кількох білоруських містах силовики затримали 700 осіб, тоді як за перші дні протестів — 6 тисяч.
  • Пізніше зі слідчих ізоляторів почали звільняти учасників акцій протесту.
  • 14 серпня працівники промислових підприємств Білорусі вдруге вийшли на акції солідарності з вимогою переглянути результати виборів президента країни та припинити насильство щодо громадян.

На початок