Побиті дахи, меблі й вікна, які повилітали: що з будинками, які пошкодило внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу

Побиті дахи, меблі й вікна, які повилітали: що з будинками, які пошкодило внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу

ракетний удар по Кривому Рогу 22 серпня 2023 року
. Пошкоджені через ракетний удар будинки у Кривому Розі. Фото: Суспільне Дніпро

Двадцять будинків пошкоджено внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу вранці 22 серпня. Їхні мешканці розповіли Суспільному: побиті дахи й меблі, вилетіло скло у вікнах, а подекуди вікна повилітали повністю.

Пенсіонерка Зоя Лагода каже: зранку збиралася поїхати на базар. Від вибуху жінку збило з ніг.

"Так бахнуло, що я покотилася. Посипалося скло, всі вікна повибивало. Усі мої кімнатні квіти опинилися на підлозі. Паркану просто немає — заходь і виходь. Син зараз поїхав за сіткою, аби якось загородити. Діти одразу приїхали. Також ми вже зареєструвалися на отримання допомоги. Видають шифер трохи", — розповіла жінка.

Ракетний удар по Кривому Рогу
Пошкоджений через ракетний удар будинок у Кривому Розі. Наслідки ракетного удару РФ по Кривому Рогу, 22 серпня 2023 рік. Фото: Суспільне Дніпро

Ще одного жителя пошкодженого будинку, Євгена, від уламкових поранень врятувало простирадло, яким він завісив вікно у кімнаті. Хлопець розповів: повітряної тривоги не було, вона розпочалася вже після того, як стався вибух.

"Дуже сильний вибух був! Прокинувся від того, що на мене просто вилетіло вікно. Слава Богу, на ньому було простирадло. Я його повісив, бо війна, треба якось себе захищати. Це мене врятувало. Бо це простирадло прийняло усі уламки. Вилетіло буквально все: побиті меблі. Дуже пошкоджений дах, і нема світла", — сказав юнак.

Пошкоджені через ракетний удар будинки у Кривому Розі
Вибите через ракетний удар скло у вікні одного з пошкоджених будинків у Кривому Розі. Суспільне Дніпро

За словами начальника Криворізької райвійськадміністрації Євгена Ситниченка, попередньо, у повітрі вибухнула ракета "Іскандер". Він зазначив, що для тих мешканців, які потребуватимуть відселення, нададуть житло.

"Вже прибула перша технічна допомога, люди мають можливість її отримати. Влада й відповідні служби здійснюють обхід дворів і фіксують пошкодження", — розповів посадовець.

Найбільше пошкоджень, каже він, зазнали будинки, розташовані ближче до епіцентру вибуху.

Що відомо про ракетний удар по Кривому Рогу 22 серпня 2023 року

  • Вранці 22 серпня армія РФ вдарила ракетою по Кривому Рогу. Поранений чоловік, пошкоджені приватні будинки та лінія електропередач.
  • Для жителів, чиї будинки пошкоджені внаслідок ракетного удару, розгорнуто два штаби: по вулиці Ярослава Мудрого, 79 в школі №70 (оформлення документів) і по вулиці Городищенській, 165 (видача будматеріалів та оформлення документів). Вони працюватимуть до 17:00. Також заяви приймають у поліцейському пункті.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок