"Шаную воїнів, біжу за героїв України": як долучитися до забігу на Полтавщині

"Шаную воїнів, біжу за героїв України": як долучитися до забігу на Полтавщині

Забіг
. Фото ілюстративне: Pexels

На Полтавщині вшосте організовують забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України". Його влаштовують 26 серпня напередодні Дня пам’яті захисників України, аби вшанувати загиблих воїнів та підтримати їхні родини.

Про це в ефірі Українського радіо "Полтава" розповіла завідувачка просвітницько-організаційного відділу Національного музею Революції Гідності Ольга Савенюк.

Реєстрація на захід триває до 20 серпня.

"Потрібно обрати ім’я героя, на знак пам’яті про якого ви бігтимете, або отримати від організаторів, якщо не знаєте, за кого будете бігти. Вибрати посильну дистанцію: 2, 5 або 10 кілометрів, зареєструватися за посиланням. Ви отримаєте номер учасника, який треба роздрукувати і закріпити на собі під час пробіжки. Потім треба поділитися історією героя на своїй сторінці у соцмережі"

Починався забіг 2018 року як громадська ініціатива. Нині він став міжнародним, долучаються учасники і за кордоном. Минулого року в акції взяли участь понад шість тисяч людей, розповіла Ольга Савенюк.

З 2020 року, коли був коронавірус, ми запровадили гібридну форму участі, щоб не збирати велику кількість людей. Люди можуть групуватися у містах і селищах, можуть бігти одноосібно у парку, у лісі, на стадіоні. Перший забіг у нас було близько 300 учасників, другий – 500, і далі вже вийшли на 6 тисяч.

Що відомо про забіг

Захід започаткували 2018-го року батько загиблого героя російсько-української війни, "кіборга" Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко.

Подібний забіг із назвою "Шануй та пам’ятай" існує в США.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram| Twitter | YouTube | Facebook

На початок