Інклюзія без бар'єрів: презентація проєкту в Миколаєві

Інклюзія без бар'єрів: презентація проєкту в Миколаєві

У Миколаєві 18 серпня презентували проєкт "Політика інклюзії: навчання для безбар'єрного майбутнього". Над програмою працювали представники організації "Союз осіб з інвалідністю".

Про це кореспондентам Суспільного повідомила представниця урядового уповноваженого осіб з інвалідністю в Миколаївській області Ольга Степаненко.

Мета проєкту полегшити доступність до різноманітних послуг людей з інвалідністю через навчання ефективній комунікації з ними держслужбовців, представників підприємств та організацій.

"Ми хочемо, щоб це був офлайн формат. Конкретна група буде заходити в конкретну інфраструктуру і навчати елементарним параметрам",— говорить Ольга Степаненко.

Інклюзія без Бар'єрів: презентація проєкту в Миколаєві
Представниця урядового уповноваженого осіб з інвалідністю в Миколаївській області Ольга Степаненко,18 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

За словами Ольги Степаненко, цей проєкт буде включати кілька модулів: від підтримки розуміння жестової мови до розшифровки державних будівельних норм. Наприклад, керівнику, який встановлює пандус, буде важливо знати правильний кут нахилу та необхідну ширину дверей. Це дозволить забезпечити доступність майбутнім користувачам, особам з інвалідністю, які використовують колісні крісла.

"Приблизно 2-3 тижні ми готові віддавати на одну інфраструктуру, дивлячись який рівень комунікації у них з людьми з інвалідністю",— розповідає Ольга Степаненко.

Інклюзія без Бар'єрів: презентація проєкту в Миколаєві
Презентація проєкту в Миколаєві, 18 серпня 2023 року. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Зі слів Ольги Степаненко, планують впровадити проєкт на рівні області, залучаючи також місцеві громади. Директорка фонду Обласного відділення соціального захисту запропонувала подати цей проєкт на фінансування до Мінсоцу. Станом на 18 серпня триває конкурс на отримання коштів, і якщо проєкт буде визнаний, він автоматично отримає статус Всеукраїнського.

Слідкуйте за головними новинами Миколаєва та області у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок