"Після обстрілу через стрес можуть загострюватися хронічні захворювання": лікарі про допомогу жителям Покровська

"Після обстрілу через стрес можуть загострюватися хронічні захворювання": лікарі про допомогу жителям Покровська

Покровськ поранені 7 серпня
. Медики надають допомогу пораненим та травмованим у Покровську.Фото: Лікарі без кордонів

Біля місця подвійного ракетного обстрілу у Покровську Донецької області працює мобільна клініка організації "Лікарі без кордонів", де надають допомогу потерпілим. Як розповіли Суспільному Донбас в пресслужбі організації, люди продовжують звертатись по допомогу.

Здебільшого, повідомили в організації, потерпілі приходили до медиків із різаними ранами та підвищенням тиску.

"Після обстрілу на фоні панічних атак, стресів можуть загострюватися хронічні захворювання. Частіше за все — це гіпертонічна хвороба, високий тиск. Слід звертатися за першою медичною допомогою, а згодом — до психологів", — розповіла медсестра нашої мобільної клініки Ольга Дорошенко.

На місці влучання "Лікарі без кордонів" надають медичні консультації, першу психологічну допомогу та видають ліки й перев’язувальні матеріали.

"Після обстрілу через стрес можуть загострюватися хронічні захворювання": лікарі про допомогу жителям Покровська
Медики у Покровську. Фото: Лікарі без кордонів

Реанімаційна швидка та хірургічна бригада "Лікарів без кордонів" підтримують відділення швидкої допомоги покровської лікарні. Лікарі організації асистували місцевим лікарям під час операцій для чотирьох пацієнтів.

"Троє з них мали відкриту черепно-мозкову травму, одна жінка — травму грудної клітини та обох плечей. Був час, коли ми щодня стикалися з такими ситуаціями, тож маємо досвід, як з цим справлятися", — розповів хірург "Лікарів без кордонів" Хасан Ель-Кафарна.

Що відомо про обстріли Покровська 7 серпня та розбір завалів багатоквартирного будинку

У Покровську на Донеччині рятувальники завершили аварійно рятувальні роботи, а розбирати завали багатоквартирного будинку, який армія РФ обстріляла 7 серпня, будуть ще добу. Попередньо, загинули семеро людей, а 88 отримали травми та поранення, розповів Суспільному начальник МВА Сергій Добряк. Більшість поранених внаслідок подвійного ракетного удару по Покровську були на вулиці. Дві ракети поцілили у центральний район.

Серед поранених — 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей. За попередніми висновками, повідомили у прокуратурі, російські військові атакували місто ракетами "Іскандер".

У Покровську під час ракетного обстрілу РФ загинув боєць з Івано-Франківщини Ігор Суботяк та заступник начальника ДСНС Донеччини Андрій Омельченко.

За даними ДСНС, з місця розбору завалів вивезли 122 тонни будівельного сміття.

Жителям будинку у Покровську, куди поцілила перша ракета, надали прихисток у міському шелтері. Власники квартир, які пошкоджені або зруйновані отримають компенсації, а родинам загиблих виплатять по 100 тисяч гривень.

8 серпня у Покровську оголосили Днем жалоби за загиблими.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок