На Житомирщині відновили половину об’єктів, пошкоджених внаслідок обстрілів армією РФ

На Житомирщині відновили половину об’єктів, пошкоджених внаслідок обстрілів армією РФ

На Житомирщині відновили половину об’єктів, пошкоджених внаслідок обстрілів армією РФ
50 відсотків від усіх пошкоджених об'єктів на Житомирщині вже відновили. Чуднівська громада, Житомирщина. 19 липня 2023 року. Фото: поліція Житомирщини

На Житомирщині відновили 50 відсотків об’єктів, пошкоджених від початку повномасштабної війни внаслідок ракетних та бомбових ударів і атак дронів армії РФ. Про це під час брифінгу розповіла перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

З її слів, всього внаслідок збройної агресії Росії зазнали пошкоджень чотири тисячі 814 об’єктів, станом на зараз відновили дві тисячі 437.

Зокрема, частково відремонтували 450 об’єктів різної форми власності в Чуднівській та Вільшанській громадах. Це як житлові будинки, так і заклади соціальної сфери, які були пошкоджені внаслідок атак дронами-камікадзе в останні тижні липня. Тоді постраждав інфраструктурний об’єкт та були пошкоджені 793 будівлі в цих громадах.

"Наразі у Вільшанці відновили покрівлі усіх приватних житлових будинків. Майже 1700 листів шиферу виділила місцева влада. Ремонтують господарські будівлі, інші об’єкти, які зазнали незначних пошкоджень. У Чуднівській громаді виділено близько 980 листів шиферу. Також для потреб місцевих жителів надавали скло та плівку", – сказала Наталія Остапченко.

За програмою "єВідновлення", яка почала діяти в травні, жителями області станом на 28 липня подано 268 заяв на отримання компенсації на відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Зі слів Остапенко, спеціально створені комісії в громадах погодили виплату на загальну суму 10 мільйонів гривень для ремонту 116 приватних житлових будинків.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок