Півтори сотні будівель відновлюють в Трифонівці на Херсонщині будівельники з Житомирщини

Півтори сотні будівель відновлюють в Трифонівці на Херсонщині будівельники з Житомирщини

Півтори сотні будівель відновлюють в Трифонівці на Херсонщині будівельники з Житомирщини
Житомирські будівельники продовжують працювати на відновленні осель на Херсонщині. Трифонівка, Херсонська область, липень 2023 року. Фото надав Олександр Крижанівський

Будівельники з Житомирщини впродовж місяця працюють над відновленням після обстрілів армії РФ села Трифонівка на Херсонщині. Роботи йдуть на 154 об’єктах села, пише Житомирська ОВА із посиланням на першу заступницю начальника ОВА Наталію Остапченко.

Зараз в селі Трифонівка Великоолександрівської громади Херсонської області в роботі 147 житлових будинків та сім об’єктів соціальної інфраструктури.

Проводиться:

  • поточний ремонт – 140 житлових будинків та 3 об’єктів соціальної інфраструктури;
  • капітальний ремонт – 2 соціальних об’єктів;
  • реконструкція – 3 житлових будинків та 2 соціальних об’єктів;
  • нове будівництво – 4 житлових будинків

Також заплановані додаткові роботи із благоустрою села: влаштування дитячого майданчику, ремонту дороги та облаштування огорожі.

Станом на 25 липня в Трифонівці працювали це 10 бригад, а це 39 робітників, які проводять безпосередні роботи на 24 об’єктах.

Володимир Іщенко – в.о.головного інженера одного з товариств, яке направило до Трифонівки будівельників. В коментарі Суспільному Житомир він розповів, що загалом в селі були пошкоджені десь 70 відсотків будинків, і поки що відновили менше половини від загальної кількості.

"Ускладнена логістика, ми ліс, наприклад, беремо з Житомирщини, шифер їде з Івано-Франківщини, а дороги подекуди розбиті. Тому в селі ще дуже великий об’єм роботи. В першу чергу ми робимо людям житло", – сказав Володимир Іщенко.

Переважна кількість працівників це покрівельники, які роблять пошкоджені внаслідок бойових дій дахи будинків. Також працівники утеплюють та ремонтують фасади, ладнають вікна, стіни. Ремонт житлових будинків планують завершити до опалювального сезону.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок