Тернополянин отримав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики

Тернополянин отримав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики

Тернополянин отримав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики
. Суспільне Тернопіль

Випускник Тернопільського технічного ліцею Богдан Вдовін отримав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики. 200 балів з математики отримав після того, як подав апеляцію до Центру оцінювання якості освіти. Бо його тести оцінили у 199 балів.

"Заповнюючи бланк відповідей, я у завданні 25,1 випадково провів ручкою, через це комп`ютер не зарахував відповідь, як правильну", – розповів Вдовін.

Тернополянин отримав на ЗНО по 200 балів з математики і фізики
Вчителька математики Неля Солодка. Суспільне Тернопіль

Через це, каже Вдовін, вирішив подати апеляцію. У цьому хлопця підтримала його вчителька математики Неля Солодка.

"Я очікувала, що у нього буде 200 балів ще тоді, коли він навчався у 10-му класі. Богдан самостійно опрацював матеріал з математики 11-го класу, так що в 11-му класі йому було абсолютно не важко".

Максимальну кількість балів Вдовін отримав і за тестування з фізики. До нього готувався за шкільною програмою, без репетиторів, – каже Вдовін.

"Я готувався близько однієї-півтори години ранком, після школи, близько чотирьох годин кожного дня.

Я не вважаю, що власні здібності мають якийсь надзвичайний вплив на успіх".

Тернополянин отримав на ЗНО по 200 балів з математики і фізики
Вчителька з фізики Наталія Бойко. Суспільне Тернопіль

Богданова вчителька з фізики Наталія Бойко розповіла, що хлопець неодноразово брав участь в олімпіадах з фізики:

"Щороку це були перші місця на олімпіадах з фізики на рівні міста та області. І так по 11-ий клас включно. Шкода, що дитина не поїхала на 4-ий етап Всеукраїнської олімпіади з фізики".

Тернополянин отримав на ЗНО по 200 балів з математики і фізики
Начальниця обласного управління освіти Ольга Хома. Суспільне Тернопіль

Начальниця обласного управління освіти Ольга Хома розповіла, за те, що хлопець отримав 200 балів одразу за два предмети, йому виплатять грошову винагороду:

"Управлінням освіти та науки підготовлено подання на обласну раду для того, щоб даних учнів, які отримали 200 балів, а в нас їх є 10 на території Тернопільської області, нагородити преміями. Учні, які здали ЗНО з одного предмету на 200 балів отримають 5 тисяч гривень премію. І учні, які здали на 200 балів два предмети, отримають 10 тисяч гривень".

Зараз Богдан Вдовін готується до вступу у виш. Хлопець розповів, що мріє стати програмістом.

"Мене цікавить програмування. Воно є досить логічним і включає в себе роботу з математикою і даними. Дозволяє людині мислити логічно і критично. Розвиває творчі здібності. І ставати кращим. Моя мета зробити щось для цього світу".

Нагадаємо, у зовнішньому незалежному оцінюванні з математики 25 червня на Тернопільщині взяли участь 3 400 абітурієнтів, 614 осіб на тестування не прийшли. На тестування з фізики 2 липня зареєструвався 651 абітурієнт.

Що відомо:

На початок