Ще п’ятеро випускників з Тернопільщини отримали по 200 балів за ЗНО

Ще п’ятеро випускників з Тернопільщини отримали по 200 балів за ЗНО

Ще п’ятеро випускників з Тернопільщини отримали по 200 балів за ЗНО
. Суспільне Тернопіль

П’ятеро випускників з Тернопільщини отримали по 200 балів за тестування з англійської мови, історії України та біології. Повідомили в обласному управлінні освіти.

Це учні з сіл Новосілка Підгаєцького району, Нове Село Підволочиського, зі Збаража, а також з двох тернопільських шкіл – №3 та №19.

Начальниця обласного управління освіти Ольга Хома розповіла, що ці учні отримають одноразову грошову винагороду по 5 тисяч гривень:

"Обласна рада ще минулоріч прийняла таку програму, за якою нагороджують випускників, що отримали результат – 200 балів. Тобто, хто має 200 балів з одного предмету отримає 5 000 гривень, хто має з двох предметів – 10 000 , з трьох – 15 000 гривень".

Нагадаємо, п'ятеро тернопільських випускників набрали по 200 балів на ЗНО з математики та фізики. На тестуванні з математики максимальну кількість балів отримали: випускниця Тернопільської школи №3 Софія Брюхань, випускниця тернопільської української гімназії Роксолана Заремба та випускник школи-колегіуму ім. Патріарха Йосифа Сліпого Дмитро Фрман. 200 балів на ЗНО з фізики: випускник Тернопільського технічного ліцею Богдан Вдовін і випускник спеціалізованої школи №5 Олег Салюк.

Вони отримали одноразову грошову винагороду по 2 тисячі гривень. Про це розповіла виконувачка обов’язків директора методичного центру міського управління освіти Галина Федун. Якщо тернопільські школярі, які набрали 200 балів під час ЗНО, вступлять до вищих навчальних закладів Тернополя, міська рада виплачуватиме їм щомісячну стипендію.

Що відомо:

На початок