Аварія під Бричківкою: Олексій Сердюков отримав 3,5 роки

Аварія під Бричківкою: Олексій Сердюков отримав 3,5 роки

Аварія під Бричківкою: Олексій Сердюков отримав 3,5 роки
. Суспільне Полтава

3,5 роки позбавлення волі. Стільки присудили обвинуваченому у смертельній аварії під Бричківкою Олексію Сердюкову. Вирок 6 серпня оголосили у Полтавському районному суді.

Аби розглянути справу щодо смертельної аварії під Бричківкою Полтавському райсуду знадобилося лише 2 засідання. Перше відбулося у липні, друге – у серпні, і от сьогодні – 6 серпня суддя Леонід Шелудяков оголосив вирок обвинуваченому Сердюкову. Усе відбувалося у закритому режимі, бо про це клопотали потерпілі у справі – родина Похиленків. Свідків суд не допитував, лише – потерпілих та обвинуваченого. Зрештою, виніс вирок – позбавити волі Олексія Сердюкова.

Обвинувачений у справі Олексій Сердюков
Обвинувачений у справі Олексій Сердюков. Суспільне Полтава

"Позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців, також призначено додаткове покарання – це позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік. Строк виконання покарання засудженому буде рахуватись з дня приведення вироку до виконання", − повідомила спеціалістка Полтавського райсуду Марина Кожедуб.

Рішення суду обвинувачений не коментує, але у Facebook пише:

Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова
Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова. Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова

Сама ж аварія трапилася 13 липня 2019-ого біля села Бричківка. Тоді зіткнулися Toyota та Жигулі. Водій іномарки, якою кермував підприємець Олексій Сердюков, виїхав на зустрічну смугу. Четверо людей травмувалися, а пасажирка ВАЗу загинула. То була дружина Валерія Похиленка. Він був водієм Жигулів. Про аварію рік тому Валерій Похиленко розповідав так: "В той день на зустрічну смугу виїхала Toyota, і зіткнулися ми, як то кажуть, лоб у лоб. Зараз моє самопочуття краще (фізично краще). В психологічному стані, звісно, трішки гірше. У доньки теж справи налагоджуються. Але в неї, як і в мене, попереду дуже складні операції. В мене відкритий перелом стегна і саме на лівій нозі буде операція".

Потерпілий у справі Валерій Похиленко
Потерпілий у справі Валерій Похиленко. Суспільне Полтава

Більше інтерв’ю потерпілі не давали. Обвинувачений Сердюков про аварію теж не говорив. Робив лише дописи у Facebook, у них – визнавав свою провину.

Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова
Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова. Скріншот з Facebook-сторінки Олексія Сердюкова

Прокуратура для нього просила 4 роки за ґратами.

"Вирок має обвинувальний характер. Кваліфікація дій обвинуваченого за частиною 2 статті 286 кримінального кодексу України знайшла своє підтвердження в ході судового розгляду. Відповідно судом було визначено покарання як основне, так і додаткове в межах санкції статті", − сказав прокурор Полтавської місцевої прокуратури Олександр Гладченко.

Фото аварії з місця події
Фото аварії з місця події. Суспільне Полтава

Тепер обвинувачений має 30 днів, щоб подати апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, справу розслідували за статтею "Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть". У справі – 4 потерпілих. Валерій Похиленко – водій Жигулів, його донька та дружина, яка загинула. Також – Олена Пашетник. Дівчина була пасажиркою Toyota, якою керував Олексій Сердюков.

На початок