Засідання у справі смертельної аварії під Бричківкою будуть закритими

Засідання у справі смертельної аварії під Бричківкою будуть закритими

Засідання у справі смертельної аварії під Бричківкою будуть закритими
. Суспільне Полтава

Досудове розслідування звершили і почали слухати справу у суді. Полтавський райсуд розбиратиметься: хто винен в смертельній аварії під Бричківкою, яка сталася рік тому. Сьогодні було підготовче засідання, з наступного тижня розглядатимуть справу по суті.

Обвинувачений Олексій Сердюков та потерпілий Валерій Похиленко
Обвинувачений Олексій Сердюков та потерпілий Валерій Похиленко. Суспільне Полтава

Прокурор Полтавської прокуратури Олександр Гладченко каже: "Обвинувальний акт було затверджено прокурором 27 березня і спрямовано до суду для розгляду по суті. У ході досудового розслідування було проведено ряд експертиз, зокрема, судово-медична експертиза, авто-технічні експертизи, інженерно-транспортні експертизи і ряд інших".

Потерпілий Валерій Похиленко та адвокат Роман Винник
Потерпілий Валерій Похиленко та адвокат Роман Винник. Суспільне Полтава

Сьогодні суд ухвалив, що засідання будуть закритими. Це означає, що розгляд справи буде за участі усіх сторін, але без публіки. Зокрема, й журналістів. Про це клопотав потерпілий Валерій Похиленко.

суддя Леонід Шелудяков зачитує рішення
суддя Леонід Шелудяков зачитує рішення. Суспільне Полтава

Потерпілий Валерій Похиленко говорить: "Моя донька дуже болісно сприймала інформацію, яка з’являлась в мережі Інтернет щодо нашої аварії. Завдяки роботі з психологом вдалося справитись із ситуацією. І як її представник, я вважаю, що таким чином її інтереси будуть збережені".

Адвокат обвинуваченого Олег Губа пояснює: "Потерпіла сторона запропонувала таке, щоб забезпечити свої права та інтереси. Тому ми також, як сторона захисту, проти цього не заперечували".

Нагадаємо, 13 липня 2019-ого біля села Бричківка на трасі «Полтава – Суми» зіткнулися Toyota та Жигуль, бо водій іномарки виїхав на зустрічну смугу. Тоді четверо людей травмувалися, одна людина загинула – пасажирка ВАЗу. Поліція не могла з’ясувати, хто кермував Toyota. Зрештою, підприємець та керівник інтернет-ресурсу «ЗМІСТ» Олексій Сердюков, визнав, що то був він. Поліція розпочала кримінальне провадження «Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть». У справі четверо потерпілих. Обвинуваченим є Олексій Сердюков. Якщо його провину доведуть, то чоловіка можуть ув’язнити на термін – від 3 до 8 років.

На початок