ONUKA випустила новий альбом, присвячений українцям

ONUKA випустила новий альбом, присвячений українцям

ONUKA випустила новий альбом, присвячений українцям
. Фото: onukaofficial/Instagram

Гурт ONUKA 21 липня випустив новий альбом під назвою ROOM, який назвав "найбільш особистим і споглядальним". Про це музиканти написали на сторінці в Instagram.

"ROOM — це альбом-маніфест і присвята кожному з нас, українців, з особливою увагою до нашого внутрішнього світу та викликів, що нам доводиться переживати щодня. Він має важливу місію — розповідати світові й лунати так гучно, як дозволить нам наш творчий голос!" — зазначають музиканти

Це четвертий повноформатний альбом гурту. У дописі зазначено, що героями пісень є українці — від військових і волонтерів до мільйонів інших, "які всупереч усьому, продовжують свою буденну працю".

онука
Про новий альбом ONUKA. Скриншот зі сторінки в Instagram

"Кожен трек із ROOM присвячений суспільній ролі, яка з’явилася в таких драматичних подіях і є насправді героїчною. Розповідати про себе світові, розповідати про себе самим собі, усвідомлювати нових себе, справжніх героїв сьогодення — важлива й горда місія цього альбому", — зазначає гурт.

Раніше Суспільне Культура розповідало, що співачка Ната Жижченко стала новою амбасадоркою Spotify Equal у липні 2023 року.

ONUKA прикрасила обкладинку плейліста EQUAL Україна. Також до глобального плейліста EQUAL Global із майже мільйоном підписників додали найсвіжіший трек ONUKA — Peremoha.

Крім того, білборд з ONUKA прикрасив Таймс-сквер у Нью-Йорку — один із найпопулярніших майданчиків світової реклами.

Хто така ONUKA

ONUKA — український музичний гурт, що грає в жанрі електрофольк. Особливістю гурту є використання національних народних мотивів та інструментів в електронній музиці.

Робота над проєктом почалася влітку 2013 року. Співавторами стали Наталія Жижченко — колишня солістка гуртів Tomato Jaws та KOOQLA, і Євген Філатов — лідер гурту The Maneken.

У травні 2015 року гурт ONUKA переміг у відборі серед українських гуртів для участі у фестивалі Sziget, де виступив 11 серпня на майданчику British Knights Europe Stage.

13 травня 2017 року гурт виступив як запрошений артист у фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2017", що відбувся у Києві. У виступі також взяв участь Національний академічний оркестр народних інструментів України (НАОНІ).

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок