Михайло Кохан уперше виступив на комерційному старті після відсторонення та переміг з рекордом сезону: результат

Михайло Кохан уперше виступив на комерційному старті після відсторонення та переміг з рекордом сезону: результат

Михайло Кохан уперше виступив на комерційному старті після відсторонення та переміг з рекордом сезону: результат
. Михайло Кохан. Фото: Getty Images

У конкурентній боротьбі український легкоатлет випередив усіх своїх суперників.

Український метальник молота Михайло Кохан став переможцем змагань золотої серії Світового континентального туру, що проходять в Угорщині. Цей турнір став першим комерційним після відсторонення спортсмена федерацією легкої атлетики України.

Кохан влітку взяв участь на двох стартах у складі збірної України. Спершу він виступив на Європейських іграх, де став срібним призером змагань. А згодом захистив звання чемпіона молодіжного Євро, тріумфувавши з результатом 77.21 метра - особистий рекорд сезону.

Після виступу на молодіжному Євро Кохан у флешкоментарі розповідав, що планує провести два старти перед поверненням до України та підготовкою до чемпіонату світу. Одним з них став меморіал Гілаї Іштвана - змагання, що входять до Світового континентального туру.

У Будапешті Кохан мав серйозну конкуренцію за перемогу: на старт вийшли чинні чемпіон та віцечемпіон Європи Войцех Новіцкі та Балаш Генсе відповідно, срібний призер Олімпіади-2020 Ейвін Генріксен. Планувалася участь і чемпіона світу Павела Файдека, однак у підсумку він не змагався.

Як виступив Михайло Кохан?

  • Вийшов у лідери змагань вже після першої спроби, показавши результат 77.87 метра. І утримував лідерство до самого завершення змагань.
  • У четвертій та п'ятій спробах Кохан покращив свій результат. Спершу він метнув молот на 78.61 метра, а згодом - на 79.37 метра.
  • Змагання Кохан завершив з перевагою у майже півтора метра над поляком Войцехом Новіцкі. Лише йому вдалося метнути далі за першу спробу Кохана - на 77.89 метра у заключній спробі.

Метання молота. Фінал

  1. Михайло Кохан (Україна) - 79.37 метра
  2. Войцех Новіцкі (Польща) - 77.89 м
  3. Бенце Галаш (Угорщина) - 77.82 м

Що означає результат Михайла Кохана?

  • Перша медаль Кохана після відсторонення на рівні міжнародних комерційних турнірів. Востаннє український метальник молота здобував нагороду ще у березні - на Кубку Європи з метань серед молоді він став чемпіоном і автором найкращого результату.
  • Кохан здобув для України четверту олімпійську ліцензію на Ігри у Парижі в легкій атлетиці. Він виконав норматив (78.20 метра) завдяки своїй переможній спробі.
  • 79.37 метра - новий особистий рекорд сезону для Кохана. І загалом найкращий результат для українця майже за два роки - востаннє він метав далі ще на Олімпіаді-2020 (80.39 метра).
  • Кохан вдруге перемагає на турнірі у Будапешті. У 2021 році він тут здобув перемогу з результатом 80.78 метра - його особистий рекорд кар'єри.

Що відомо про Михайла Кохана

  • Кохан - 22-річний легкоатлет з Дніпра. Чемпіон світу серед юнаків (2017). Чемпіон Європи серед юнаків (2018), юніорів (2019) та молоді (2021). Посідав четверте місце у фіналі Олімпіади-2020.
  • Михайло здобув свою шосту поспільЗ врахуванням перемоги у дивізіоні В на командному чемпіонаті Європи перемогу в сезоні-2023. Та четверту саме на міжнародних турнірах.
  • Кохан утретє поспіль покращує особистий рекорд сезону. На Європейських іграх він показав результат 77.03 метра, а на молодіжному чемпіонаті Європи - 77.21 м.
На початок