Представник Рівненського лабораторного центру розповів, як достроково припинити самоізоляцію

Представник Рівненського лабораторного центру розповів, як достроково припинити самоізоляцію

Представник Рівненського лабораторного центру розповів, як достроково припинити самоізоляцію
. Суспільне

На Рівненщині 2150 людей перебувають на самоізоляції в зв'язку з підозрою на коронавірус. За словами завідувача епідвідділу обласного лабораторного центру Віктора Мороза, серед них – контактні особи, а також ті, хто повернувся з-за кордону. Самоізоляцію можна припинити достроково, якщо здати ПЛР-тест, і він виявиться негативним.

Особи, які зобов'язані проходити двотижневу самоізоляцію, повинні встановити додаток "Дій вдома". Щоправда, цю процедуру можна припинити достроково, якщо здати ПЛР-тест і результат буде негативним.

ПЛР-тести роблять в обласному лабораторному центрі. Записуватися на тестування не потрібно, зазвичай черг немає, розповів завідувач епідвідділу обласного лабораторно центру Віктор Мороз.

"Кожна людина, яка хоче пройти ПЛР-тест, це за гроші, коштує 896 грн 52 коп, приходить зокрема в нашу установу. Можна прийти з 8 до 9, тоді вже після обіду буде результат готовий. Коли буде результат, наші спеціалісти вносять в базу даних, відмічається в Києві, бачать, що результат негативний, то особа знімається з цих всіх обмежень", – прокоментував Віктор Мороз.

За словами завідувача епідвідділу, охочі можуть здати тести і в приватних лабораторіях, щоправда, там це коштує вдвічі дорожче.

Що відомо

  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що з 1 серпня відомство буде по-новому відносити ті чи інші країни до "червоної" та "зеленої" зони, від чого буде залежати дозвіл або заборона на відвідання певних країн.
  • Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що країни, з яких прибуватимуть іноземці в Україну після відновлення міжнародного авіасполучення, поділять на "червоні" та "зелені" і для них діятимуть різні правила.
  • Згодом Максим Степанов заявив, що у відомстві нині розробляють нові підходи до поділу країн на "червоні" і "зелені" за критерієм поширення там коронавірусу та їх відвідання українцями.
  • 22 липня уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.

Авторка: Оксана Туз

На початок